1°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: tanjug

MINISTAR RUŽIĆ PORUČIO: Obrazovanje nije nikakav eksperiment kojim se možemo igrati!

 Ministar prosvete Branko Ružić poručio je danas da obrazovanje nije nikakav eksperiment kojim se možemo igrati, već je ono temelj naše budućnosti i najveća investicija u decu Srbije.

VAŽNO

KARADŽIĆ BEZ KONTAKTA SA BLIŽNJIMA: Prvi dani bivšeg predsednika RS u brtitanskom zatvoru su prava agonija

JOVIČIĆ OSTAJE U PRITVORU! Poznato je šta će biti i sa ostalima koji su privedeni

Palma kod Mitropolita solunskog Varnave: "DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO" (FOTO)

Patrijarh Porfirije: "KOSOVO I METOHIJA SU NAŠ JERUSALIM"

Ružić je, otvarajući konferenciju „Za bolje obrazovanje - Preuzmi inicijativu", u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, rekao da su uspešno prevazilaženi svi problemi i izazovi u prosveti poslednjih godinu dana i da nijedan dan u obrazovanju nije propušten.

On je svakom učesniku u prosveti zahvalio na postignutim rezultatima, pošto, kako je objasnio, obrazovni proces ne samo da nije stao zbog pandemije koronavirusa, već su u njega uvođene i različite novine.

Ministar je govorio o programu medijskog opismenjavanja učenika i saopštio da je sa Erste bankom potpisan memorandum kako bi se kroz period od četiri godine osnovcima podizalo znanje o finansijskoj pismenosti, za bolje razumevanje njihovih potreba u životu, kao i razvijanje preudizimljivosti i orjentacije ka preduzetništvu u učenju.

Ružić je rekao i da jača zdravstveno i seksulano obrazovanje kod dece i da se podiže tolerancija i razumevanje, a naglasio je i da se pruža veća podrška nastavnicima učenicima i roditeljima, što su samo neke od aktivnosti koje pokazuju volju njegovog ministarstva da bude što bolje.

On je, poželevši srećan rad svim učesnicima konferencije koja je namenjena edukatorima, nastavnicima i aktivistima koji se bave obrazovanjem, izrazio nadu da će ona iznedriti još puno primera koji će moći da se inkorporiraju u obrazovni sistem.

Skup u organizaciji udruženja "Nauči me" iz Niša okupio je danas 100 edukatora iz Srbije, a podršku organizaciji pružili su udruženje "Propulsion" i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru programa "Nova pismenost", Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Naučno-tehnološkik park i Obrazovni kreativni centar iz Bora.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar