23°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Tanjug

VESIĆ: Očekujem da do kraja godine OVAJ zakon stupi na snagu!

Zakon o buci rešiće problem buke u Beogradu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji očekuje će taj zakon do kraja godine stupiti na snagu.

Podsetio je da je Zakon o buci na javnoj raspravi do 23. juna i pojasnio da će, kada zakon bude usvojen, svaki komunalni milicioner imati merač buke i moći u svakom trenutku da izmeri njen nivo, kao i da od vlasnika lokala traži da smanji nivo buke.

VAŽNO

NE PROPUSTITE! VUČIĆ SE VEČERAS OBRAĆA IZ BRISELA uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine!

VUČIĆ POLOŽIO VENAC JUNACIMA SA KOŠARA: Beskrajno vam hvala na časti koju ste dali Srbiji (GALERIJA)

ANA BRNABIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Neka KiM ne meša našu FLEKSIBILNOST sa kukavičlukom!

OLGICINA ŠKOLA: KAKO POSTATI LAŽNI DOKTOR? Bodi pile, kupi diplomu i nikako ne izdaj račune!

"Ako to ne bude poštovao, komunalni milicioner će na licu mesta moći da izrekne novčanu kaznu koja je do 150.000 dinara, zatvori privremeno objekat i oduzme sredstvo sa koga se emituje muzika", rekao je Vesić novinarima u Beogradu i ocenio da su to dovoljno efikasne mere da se uvede red u toj oblasti.

Vesić je rekao da ugostiteljski objekti treba da rade, ali da moraju da poštuju privatnost drugih ljudi, posebno ako rade u stambenim zgradama.

"Sigurno 90 odsto ugostitelja to poštuje, ali postoji mali onih ljudi koji se ponašaju bahato i naša je obaveza da zaštitimo privatnost ljudi, da mogu normalno da žive i rade. Siguran sam da ćemo, kada zakon bude usvojen, imati dovoljno instrumenata da rešimo problem buke u gradu, a na isti način ćemo se pozabaviti parom i mirisima, koji nisu ništa manji problem od buke", rekao je Vesić.

Naveo je da ima onih koji otvore restoran u stambenoj zgradi, pa misle da nema potrebe da sprovedu mere i da para i mirisi mogu da se šire gore, prema stanovima ljudi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

"To ćemo takođe rešavati", poručio je Vesić.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar