14°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen,arslan381

Izvor: Novosti

LAKIRALA NOKTE ZA VOLANOM NA SEMAFORU, A ONDA SE DESILO OVO! Nerealan prizor iz Beograda šokirao SVE

Na šminkanje, telefoniranje, ogledanje, jedenje bureka tokom vožnje većina ljudi već je navikla i pomislila da više ništa ne može da ih šokira. Međutim, devojka, koja lakira nokte za volanom na Novom Beogradu, iznenadila je čak i stručnjake.

VAŽNO

NIKO ME NIJE ZABRANIO, UMRO SAM OD KORONE! Cela Srbija gledala dr Nestorovića na HAPPY TV

PRVI PUT U ISTORIJI! Rusija poslala 20 RATNIH BRODOVA na ove pozicije!

ZAPLENJENO 82 KILOGRAMA MARIHUANE! Pohapšeno više dilera!

MANDIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srušili smo Mila Đukanovića, možemo i jednog Krivokapića!

KON ZADOVOLJAN, ALI I ZABRINUT: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

NEMA NIKAKVE SUMNJE! Vojska Srbije će pokazati SNAGU!

Predsednica Prekršajnog suda u Beogradu, Olivera Ristanović, kaže da niko nije očekivao da i to može da se desi.

- Nijedan zakonodavac nije pretpostavio da neka žena može da lakira nokte na semaforu tako da kazna za to ne postoji, to niko nije očekivao. Ja nikad to nisam videla. Niko to nije predvideo kao kažnjivu odredbu iako je pažnja bitno smanjena jer će ona tokom vožnje da razmišlja da li joj se lak dovoljno osušio, da li će da ga pokvari menjačem... Međutim, ona nije radila radnju, koja je zabranjena jer je stajala, a vožnja podrazumeva kretanje od tačke A do tačke B - objasnila predsednica Prekršajnog suda.

Istakla je da policija nikad nije podnosila prijavu za lakiranje noktiju na semaforu.

Dodala je i da glasna muzika smanjuje pažnju tokom vožnje i onemogućava da se čuju zvučni signali, poput sirene Hitne pomoći, ali da i to nije kažnjivo.

Ako se šminkate ili jedete za volanom, možete da završite u zatvoru i da platite kaznu i do 150.000 dinara

Kako smo ranije pisali prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja svaki učesnik u njemu je dužan da se ponaša tako da nikog ne ometa, ugrožava ili povredi, kao i da preduzme sve mere radi izbegavanja ili otklanjanja opasnih situacija koje izazove neko drugi.

- Ovo načelo Zakona u najširem smislu može da obuhvati šminkanje, jelo ili bilo koju drugu radnju koju vozač obavlja jer mu odvraća pažnju sa vožnje. Prema čak dva člana Zakona vozač ne sme da preduzima radnje koje ometaju njegovu pažnju pri upravljanju vozilom - započeo je ranije razgovor nekadašnji predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, Milan Marinović.

PROČITAJTE JOŠ

OVO JE MESTO ODLUKE! Rat između Rusije i Amerike će početi ovde!

GORI AUTOBUS NA ZVEZDARI! Celo vozilo u plamenu

LANČANI SUDAR KOD PARAĆINA: Povređeno šest osoba

ODBILA IH JE: Opra Vinfri ne želi da bude kuma maloj Lili, a za to ima dobar razlog!

Ukoliko se prekrše ta dva člana Zakona, kazna zavisi od okolnosti slučaja.

- Najmanja kazna, koju neko u ovim situacijama može da plati, jeste 3.000 dinara. To je u slučaju da se ništa nije desilo. Tad se piše prekršajni nalog. Međutim, ukoliko je uzrokovana nesreća, kazna je od pet do 15 hiljada dinara i osoba ide na sud - objasnio je ranije Marinović.

Kako je kazao sagovornik, teoretski ove radnje za volanom mogu da se tretiraju i kao nasilnička vožnja. Tad kazna može da bude i 50 puta veća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar