Izvor: tanjug
24.06.2021 u 17:27
0

PATRIJARH PORFIRIJE SE SASTAO SA RUSKIM KOSMONAUTIMA

Patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu ruske kosmonaute Sergeja Kud-Sverčkova i Anastasiju Stepanovu.

VAŽNO

NOVI KORONA PRESEK! Ovo su brojke za četvrtak 24. jun

KRIVOKAPIĆ SE ODREKAO SRBIJE! Srbima u Crnoj Gori matica nikada nije bio Beograd

RHMZ UPOZORAVA! U narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije

VUČIĆ SE OBRTIO GRAĐANIMA: Srbija se neće izvinjavati onima koji su svaku priliku koristili da je napadnu!

Patrijarh Porfirije je gostima preneo lični utisak da u organizaciji i načinu života kosmonauta u Međunarodnoj svemirskoj stanici prepoznaje i elemente monaškog života.

– U duhovnom životu primećujemo kako čovek, što je udaljeniji od ljudi i sveta, to sve više oseća ljubav prema drugima i uviđa koliko mu je drugi potreban. Tako da otkrivanjem i spoznajom svemira sigurno postajemo sve bliži jedni drugima – rekao je patrijarh.

Kosmonaut Sergej Kud-Sverčkov je rukovodeći se ličnim iskustvom potvrdio ovu misao Porfirija, ističući kako čovek čak i kada je tako daleko od zemlje i ljudi, oseća jaku i neraskidivu vezu sa njima, prenela je Informativna služba SPC.

On je otkrio da je tokom boravka kosmonauta u svemirskoj stanici, osim dobrog zdravlja, znanja i veština, preko je potrebna i velika duhovna snaga kako bi se uspešno ispunili zadati ciljevi.

Patrijarh Porfirije je na tu temu spomenuo da se na neki način može napraviti paralela između monaškog života u manastiru i boravka kosmonauta u svemirskoj stanici.

– Kao što su monasi u manastiru izdvojeni od sveta upućeni jedni na druge, tako je sličan slučaj sa kosmonautima koji duži vremenski period žive i rade u jednom ograničenom prostoru, u kome mogu da sačuvaju mir i harmoniju u odnosima zahvaljujući molitvenom tihovanja –  rekao je Porfirije.

Kud-Sverčkov je kazao da kosmonauti upravo tokom boravka u svemirskoj stanici spoznaju dublji značaj i vrednost zajedništva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter