10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Jutarnji program TV Happy

Izvor: Happy BSC

EKSKLUZIVNO za "Dobro jutro Srbijo"! VLASNICA DOMA ZA STARA LICA "HOLIDAY HOUSE" iznela svoju stranu priče! "NIJE BILO MUČENJA I VEZIVANJA!"

Posle ispovesti Snežane Pantelić, koja je u medijima optužila zaposlene u domu za stare "Holiday House" da su joj zlostavljali bolesnu majku i da je ona zbog zanemarivanja umrla, oglasila se i druga strana. 

U jutarnjem programu na Happy TV,  gošća je bila vlasnica i direktorka doma za stare "Holiday House", Aleksandra Milovanović. 

VAŽNO:

LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: Sleteo sa puta u kukuruz!

STAROVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Bojim se da su poruke iz Atine negativne!"

ZLOSTAVLJAO ĆERKU ČETIRI GODINE: Majka bila na poslu, otac se iživljavao!

VOJNO SMO ISPRED SVIH: Srbija se snažno oprema!

Ona je rekla da je žrtva medijske afere koja se vodi protiv njenog doma za stara lica, ali i lično protiv nje. 

- Moram da naglasim da se takva medijska hajka sprovela protiv nas i ne samo protiv samog doma, nego i protiv mene kao vlasnice i odgovornog lica.  Nažalost ja sam vrlo izložena jer su mediji izbacivali moje slike u bikiniju. To je uvredljivo i neprikladno. Mi nismo bili pozvani da pričamo u medijima i unapred smo optuženi  bez dokaza. Optužbe su zaista monstruozne.  Napravili su od mene da sam  mučiteljka iz pakla. Dobijam svakodnevno jezive pretnje sa raznih strana. 

- Mi smo u našoj ustanovi radili i prijem i otpust korisnika. To je redovna praksa. Svi naši novoprimljeni korisnici budu slikani kad dođu i kad odlaze iz doma. Ja sam poslala slike ćerki gospođe Zorke da pokaže u javnosti, ali ona to nije uradila. Optuženi smo u medijima da mi podmećemo lažne slike. 

Milanovićeva je takođe optužena u medijima da je još jedno lice u domu bilo izloženo neadekvatnim zdravstvenim merama i negi. Sin jednog od korisnika doma koji je u njenom vlasništvu izneo je tvrdnju da je njegov otac bio drogiran u toj ustanovi. 

-To nije istina. Više njih se javljalo u medijima pa ne znam o kome je tačno reč. Svako ko je prijavio bilo kakav slučaj tog tipa zdravstvenoj inspekciji nije izašao u javnost sa tim podacima. Zašto ako imate dokaze da smo krivi? Sve što imate dokazano ne može da padne u vodu. Ako je postojala zloupotrebu, gde su nalazi? Moj dom je zatvoren jer se povela medijska hajka. Inspektorke su našle nepravilnosti i to će biti nadam se, vrlo brzo oboreno na sudu. Navodno je bilo kršenje ljudskih prava kada je reč o korišćenjumobilnih telefona. To je unutrašnje pitanje jedne ustanove. Mi ne zabranjujemo mobilne telefone, ali ako osoba koja je bolesna ne može da vodi  računa o svom mobilnom telefonu, naša preporuka je da koristi domski. Oni se koriste u određeno vreme. Zdravstvena inspekcija nije našla nikakve nepravilnosti i to nam je najbitnije! Nikakvog mučenja i vezivanja u našim ustanovama nije bilo!-rekla je Milovanovićeva. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar