3°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Alo

NESTOROVIĆ: "Mi sebi izgledamo važni, ali bakterije se bave nekim drugim stvarima"

Golden Rose ad

Jovanoviću je danas u Prištini izrečena presuda na šest meseci zatvora zbog navodnog "izazivanja razdora i netrpeljivosti".

VAŽNO

Stefanović: Samo jaka vojska garantuje mir i bezbednost

VUČIĆ U DESPOTOVCU POSETU ZAPOČEO OBIILASKOM TEHNIČKE ŠKOLE

VULIN: "Kurti opstruiše pregovore Beograda i Prištine"

Podnete KRIVIČNE PRIJAVE zbog urušavanja zgrade na Vračaru

NESTAO LAŽNI HIRURG! Nadrilekar prodao kuću sa majkom i pobegao!c

Mi njima nismo zanimljivi i to je dobro. Nas napada samo mali broj bakterija, kaže dr Nestorović. On kaže da kada su ljudi postali čisti, imuni odgovor kada su te bakterije u pitanju je ostao očuvan ali sad nema stimulusa, nema antigena.

I on se sada okreće sopstvenim ćelijama npr. ćelijama creva ili mišića. To je takozvana molekularna mimikrija. I mi znamo da je ta teorija tačna jer npr pacijenti sa Kronovom bolešću kad dobiju gliste njihovo zdravstveno stanje se popravi. Suštinski to su bolesti koje smo mi napravili. Svaka tura antibiotika je mnogo ako nije potrebno.

Ako vi lečite neku specifičnu infekciju naravno da spasavaju život. Ali danas antibiotike uzimaju po principu – ajde da ih uzmem što da ne. Oni uništavaju bakterije ali sličnost naših i bakterijskih ćelija je veoma velika.

Verovati da antibiotici ne štete našem organizmu je poptuno smeštno. Imate 20.000 sintetisanih antibiotika a koristi se stotinak jer su svi ostali smrtonosni za nas, kaže dr Nestorović i dodaje:

-Antibiotici ništa ne leče. Ja kad to kažem moji studenti i specijalizanti me gledaju belo. Ako nemate bela krvna zrnca vi ćete umreti

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad