Izvor: Tanjug
25.07.2021 u 16:21
0

BESPLATAN sportski kamp za decu iz Srbije, regiona i dijaspore

Športsko udruženje „Sport stars“ i ove godine organizuje multidisciplinarni besplatni sportski kamp za decu, a ucešnici kampa nisu samo deca iz Srbije, već i iz regiona i dijaspore, rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je dana s obišao kamp udruženja „Sport stars“ u Domu učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle“.

VAŽNO:

Samo u „Dobro jutro Srbijo“ DETALJAN PLAN KRIMINALNIH GRUPA! Imamo duboko organizovani kriminal preko klubova i navijača!

STIŽE 20 EVRA POMOĆI DRŽAVE! Pogledajte kakva će biti prijava i koliko ćemo svi u zbiru da dobijemo!

VUČIĆ NAJAVIO! Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru!

GRMEO JE DVORANOM „MARŠ NA DRINU“!Odbojkašice dominirale nad Dominikanskom Republikom (VIDEO)

„Grad Beograd podržava ovakav vid aktivnosti, posebno jer imamo priliku da ugostimo 250 dečaka i devojčica srpskog porekla i koji predstavljaju budućnost našeg naroda i naše zemlje…Ovo je zaista divna prilika za decu da se upoznaju sa prestonicom Srbije i njenim kulturno-istorijskim spomenicima“, naveo je Mladenović.

Dodao je da se nada da će đacima iz regiona boravak u Beogradu ostati kao doživotna uspomena, kao i da će svi koji nameravaju da nastave sa sportskim karijerama imati u vidu da je Srbija njihova matica i da su im ovde vrata uvek otvorena. „Najvažnije je da oni budu dobri ljudi jer ćemo u tom slučaju svi u Beogradu i Srbiji biti ponosni na njih i zajedno sa njima praviti bolju budućnost za naš narod“, zaključio je Mladenović.

Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da poseti Dom učenika „Patrijarh Pavle“ i obiđe polaznike kampa, dodajući da je posebno zadovoljstvo u podršci jedne takve aktivnost udruženja „Sport stars“.

„Deca imaju priliku da provedu 10 dana u sportskom kampu besplatno, upravo u vreme održavanja Olimpijskih igara u Tokiju. Svih pet sportova koji su ovde zastupljeni jesu olimpijski sportovi – fudbal, košarka, rukomet, tenis i odbojka. Imaju priliku da rade sa poznatim i priznatim trenerima, koji koordiniraju ovim kampom. Uveren sam da će neko od njih postati naš trofejni reprezentativac i osvajač medalja“, kazao je Ružić.

Dodao je da je to pravi pokazatelj koliko Vlada Srbije ulaže u razvoj sporta, ali i u nastojanje da deca pre svega dobiju pravo obrazovanje i vaspitanje i postanu dobri ljudi.

„Uvek ćemo podržavati ovakve inicijative i aktivnosti, a decu želim da pozovem da nastave da treniraju, nauče da pobeđuju, ali i da gube“, rekao je Ružić.

Direktor kampa Lazar Mladenović je podsetio da je prošlogodišnje izdanje kampa bilo manjeg obima i da je obuhvatilo 50 dečaka i devojčica.

„Ove godine smo proširili obim i ovde je 250 dece, uprkos činjenici da gosti iz Australije i SAD-a nisu mogli da doputuju zbog epidemiološke situacije. Deca su oduševljena, rade sa sjajnim trenerima u odličnim uslovima, a smeštaj i hrana su na zavidnom nivou“, rekao je direktor kampa.

Sa polaznicima kampa rade naši poznati treneri Milan Gurović, Željko Tanasković, Milorad Kosanović, Bogdan Obradović….

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter