11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

SVE VIŠE ZAPOSLENIH U SRBIJI! Jedan odsto više, nego u prvom kvartalu!

U drugom kvartalu u Srbiji je bilo 2,27 miliona zaposlenih što je za jedan odsto više nego u prvom tromesečju 2021. godine, odnosno za 3,3 procenata više nego u istom kvartalu 2020. godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Međugodišnje broj zaposlenih veći je za 73,3 hiljade, od čega je u pravnim licima porast za 61,2 hiljade lica, dok je broj individualnih poljoprivrednika manji za osam posto odnosno 5,3 hiljada.

VAŽNO:

UŽIVO! VUČIĆ U SKOPLJU: Mnogi u svetu nisu oduševljeni, ali VOLAN ZA UPRAVLJANJE JE U NAŠIM RUKAMA! (VIDEO)

ADVOKAT ZORA DOBRIČANIN RAZJASNILA NEDOUMICE U SLUČAJU BELIVUKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Zvali su me da ih branim - evo zašto sam ODBILA!

TRAGEDIJA U OBRENOVCU: Radnik pao sa skele, preminuo na licu mesta

ZORANA MIHAJLOVIĆ ODGOVORILA NA VAŽNA PITANJA ZA GRAĐANE SAMO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Litijum je zlato 21. veka - svaki korak koji napravimo biće JAVAN! U Srbiji će biti posla za SVE!

U odnosu na prvi kvartal 2021. ukupan broj zaposlenih je veći za 22,1 hiljadu lica, od čega je 16,3 zaposlenih u pravnim licima.

Međukvartalno broj poljoprivrednika je smanjen za gotovo 1,4 hiljade.

Od ukupnog broja zaposlenih u drugom kvartalu 2021. godien nešto više od 1,81 miliona radilo je u pravnim licima, dok je preduzetnika, lica zaposlenih kod njih i onih koji samostalno obavljaju delatnost bilo ukupno 395.022.

U tom periodu bilo je 61,6 hiljada individualnih poljoprivrednika, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar