Izvor: Tanjug
04.08.2021 u 14:43
0

KOVID CENTAR u Sremskoj Mitrovici dobija novu opremu

– Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici priprema se za novi talas koronavirusa. U Kovid centar stiglo je sedam novih, savremenih, medicinskih kreveta, finansiranih iz kreditnih sredstava države, u vrednosti od oko dva miliona dinara.

VAŽNO:

ISPOVESTI IZ KOLONE PROTERIVANJA U „OLUJI“ SAMO NA HAPPY TELEVIZIJI: Vršili su ritualna ubistva – stavljali su automobilske gume na leševe, pa ih PALILI!

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka – hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac – svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“!

„Brojke novozaraženih polako rastu, svedoci smo toga, iako još uvek nisu alarmantni, virus je i dalje prisutan. Poslednjih dana jula odeljenje Kovida u našoj bolnici bilo je bez pacijenata, međutim, sada već imamo troje. Oni su starije dobi, ne zahtevaju intenzivnu negu, ali su pozitivni na virus“, istakao je direktor Opšte bolnice, dr Dragan Malobabić.

Pomenuti pacijenti koji su smešteni u bolnici imaju i pridružene bolesti internističkog tipa, a jedan od njih je sa malignitetom.

Svakoga dana stižu izveštaji o broju zaraženih, te u nekoliko dana bude po jedan požitivan pacijent.

Kada je reč o broju vakcinisanih, Mitrovčani su jedni od vodećih u našoj zemlji, sa procentom imunizovanih od preko 54 odsto.

Ovaj trenutak, posle dugog vremenskog perioda, mitrovačko medicinsko osoblje iskoristilo je za godisnje odmore koje nisu mogli da koriste prošle godine, zbog obima posla usled pandemije.

Kada se govori o dovoljnom broju osoblja, u rukovodstvu bolnice tvrde da problema nema i ne očekuju ih ni tokom najavljenog talasa.

„Ljudima je potreban predah, dali su sve od sebe za vreme vanrednog stanja. Bolnica raspolaže dovoljnim brojem ljudi, a eventualne nedostatke na pojedinim odeljenjima kompenzujemo time što ih usmeravamo sa drugih odeljenja. Mi smo u potpunosti spremni na svaki scenario, a očekujemo pomoć u vidu dodatne opreme, što će biti poznato u narednim danima“, potvrđuje Malobabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter