Izvor: Kurir
23.08.2021 u 09:31
0

DOKTOR UPOZORAVA: Ne smemo dozvoliti da nevakcinisani zdravstveni radnici zaraze pacijente!

Profesor dr Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu rekao je da pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju se upućuju u Kruševac, pošto Klinički centar u Nišu nije u kovid sistemu.

Janković kaže da je u kruševačkoj bolnici desetostruko povećan broj pacijenata u odnosu na pre mesec dana.

I to, kako je dodao, za stručnjake koji prate situaciju nije iznenađenje, jer se na osnovu neke vrste stihije sredinom jula to moglo i očekivati.

VAŽNO:

VULIN: Srbi zaslužuju istinu, a Orić kaznu za sva zla!

DONETA ODLUKA O POČETKU NASTAVE: Od ovoga zavisi da li će biti on-line!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 23. AVGUST: U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo!

DNEVNI HOROSKOP ZA 23. AVGUST: Bikovi opustite se, Lavovi izbegavajte nezdravu ishranu, Jarčevi obratite pažnju na svoje snove!

„Mi ćemo se truditi da održimo Klinički Centar u Nišu u nekovid režimu, što je vitalno važno za pacijente, ali to će biti teško“, naveo je Janković i napomenuo da se u centar u Kruševcu slivaju pacijenti iz čitavog kraja.

Istakao je da se u Srbiji približavamo gotovo 1.000 hospitalizovanih pacijenata i napominje da i pored otvaranja nove bolnice u Novom Sadu imaćemo opterećenje zdravstvenog sistema.

„Imamo teške pacijente, starije koji zahtevaju duže lečenje, mlađi imaju uglavnom lakšu kliničku sliku, ali ima i pojedinaca u teškom stanju“, rekao je Janković.

Govoreći o početku školske godine, kaže da na neki način treba motivisati i čak izvršiti pritisak na prosvetne radnike da se vakcinišu, i možda će to motivisati i roditelje da vakcinišu i decu.

Janković smatra da će Krizni štab koji zaseda sutra i vlada ići u pravcu kovid propusnica.

PROČITAJTE JOŠ:

SAVO ŠTRBAC ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Apelujem da se porodice žrtava jave kako bi se izvršio popis!

Šta sledi za medicinske radnike koji neće da se vakcinišu?

OSAM PREMINULIH: Stanje je alarmantno!

STANJE NA PUTEVIMA: Oprez zbog vrućine!

„Nešto se mora učiniti, misli da smo dostigli maksimum sa vakcinacijom, ne mislim da se sada može još mnogo toga učiniti apelima“, naveo je i dodao da je necivilizacijski je da neko dođe u bolnicu, da ne može da se vakciniše iz zdravstvenih razloga i da ga zarazi zdravstveno osoblje.

Najviše vakcinisanih – između 70 i 79 godina, bar jednom dozom vakcine protiv korona virusa, nalazi se među građanima starosti između 70 i 79 godina – 78,6 odsto.

U populaciji između 18 i 24 godine vakcinisano je 15 odsto, 33,6 odsto među građanima starosti između 25 i 49 godina, a 49,9 odsto među onima od 50 do 59 godina.

Kada su u pitanju deca mlađa od 17 godina, protiv korona virusa je vakcinisano 0,3 odsto.

Janković je rekao da je jedna stvar bezbeznost, a druga efikasnost. Prema njegovim rečima, pokazalo se da su vakcine bezbedne, ali po broju hospitalizovanih pokazalo se da je Fajzerova vakcina mnogo efikasnija.

„Ja se bojim da oni koji su primili u januaru ili februaru vakcine da to nije sada više dovoljno i mislim da treba da prime i treću dozu, ti ljudi su odmah primili prvu dozu i mislim da nije problem vakcinisati ih“, istakao je doktor Janković.

Govoreći o motivaciji mladih, kaže da su Englezi imali velike akcije vakcinacija na stadionima velikih klubova i apelovao na mlade da ne potpadaju pod uticaje, jer trenutno u ovoj situaciji rezultat će biti samo gubitak života.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter