14°C

Beograd

Photo: HappyBSC/ Dobro jutro Srbijo

Izvor: Happy BSC

AMBASADOR SRBIJE U AMERICI MARKO ĐURIĆ ZA " DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija rapidno odskače po nivou razvoja infrastrukture, ekonomiji i dobrim odnosima u regionu!

Voditelji emisije Milomir Marić i katarina Korša ugostili su u jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" Marka Đurića- ambasadora Srbije u SAD i sa njim su  govorili o Vašingtonu u Srbiji.

Marko Đurić- ambasador Srbije u SAD izneo je svoje mišljenje na ovu temu.

- Srbija odskače ozbiljno. Posmatraju nas kao deo šireg regiona, ali mi rapindo odskačemo po nivou razvoja infrastrukture ekonomiji, dobrim odnosima u regionu. Ljudi koji su u Americi hranjeni negativnim mišljenjem o Srbiji sad imaju drugo mišljenje. 

 Imamo najdinamičniji rast privrede u Evropi. To se ne dešava ni kod njih.

VAŽNO:

NAJNOVIJA VEST: Napustio nas je Milan Lane Gutović, preminuo nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje

VREME DANAS: Malo toplije!

TUGA ŠIROM REGIONA: Mediji u okruženju sa pijetetom izveštavaju o smrti Laneta Gutovića

VUČIĆ: Todosijević je osuđen zbog istine, presuda je brutalno kršenje prava

Oni iza sebe imaju dolar koji je svetska rezervna valuta, a mi moramo svaki naš dinar da mudrom odgovornom pametnom makroekonomskom politikom da zaradimo.

S druge strane ono što me ne raduje to su unutrašnja trvenja. Pređenje su granice dobrog ukusa i pristojnosti- istakao je Marko Đurić ambasador Srbije u Americi.

- Predsednik Vučić ima politiku koja Srbiji stvara bolje uslove, bolju infrastrukturu, bolju perspektivu  u svetu kao i u zemljama u regionu. 

- Zalaganje Srbije za zatvaranje granica u zemljama u regionu, to je balkanska inicijativa koja je naišla na dobro prihvatanje u Americi.

- Teodosijević je osuđen kršenjem Briselskog sporazuma. Vlada Srbije dosta ulaže na srpske teritorije na Kosovu. Za nekoliko meseci Srbija će dobiti kuću za ponos u SAD. Srbi u SAD dobiće i novu digitalnu platformu za povezivanje. Bićemo zadovoljni tom dinamikom. Naša aktivnost je višestruka veća nego što je bila u decenijama za nama- istakao je Marko Đurić ambasador Srbije u SAD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar