13°C

Beograd

Photo: HappyBSC/stoperka

Izvor: Happy BSC

PČELAR GORAN ZA EMISIJU "STOPERKA": Bagremov med je kod nas najcenjeniji!

Golden Rose ad

Mlada voditeljka Happy televizije Tara Preda zaustavila je vozača za koga se ispostavilo da je po profesiji pčelar Goran.

On je voditeljki ukratko ispričao svoju priču o pčelama.

- Bio sam u Makcu tamo se nalaze pčele gde sam ih ostavio još u maju mesecu. Ostavio sam pčele da mi donesu malo livadskog meda. Ova godina po svemu sudeći neće biti dobra.

Voditeljka Tara mu se pridružila do livade, a pčelar Milan je nastavio sa svojom pričom o pčelama.

PROČITAJTE JOŠRestorani "Tri Šešira" i "Zlatni Bokal" učestvovaće na "Festivalu srpske trpeze" u Skadarliji

- U Aprilu se pčele pripremaju za najjaču bagremovu pašu. Bagremov med je najcenjeniji kod nas. Tad je najintenzivniji rad u pčelinjaku.

- Obično kada je bagremova paša, tada je najlošije vreme. Zimi su pčele u hibernaciji. Čuvaju svoju maticu zimi.

- Od matice zavisi koliko će pčela na vreme da se razvije. Što više legla ima u aprilu, to će više pčela biti spremna za prvu tu bagremovu pašu. Matica može iz više razloga da strada.

PROČITAJTE JOŠUPOZNAJTE DRAGICU SRPSKU DOMAĆICU: I što muško ne može, Dragica može da uradi!

- Pčele radilice nikada u košnici ne izbacuju svoj izmet. Stalno to rade van košnice. Pčela radilica preko zime mora da izađe iz košnica da bi se one očistile.

- Propolisom čiste leglo svoju košnicu. Maticu čuvaju u klubetu preko zime. Nova matica najkasnije treba da bude do maja, juna, jul najkasnije do polovine avgusta. Pčele na mirise reaguju. Pčele raspoznaju samo belu, žutu, zelenu i plavu boju, ostale boje pčele ne vide- istakao je pčelar Goran za našu televiziju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad