27°C

Beograd

Photo: HappyBSC/darko trifunovic

Izvor: Happy BSC

DARKO TRIFUNOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Duško Trifunović je živeo od svojih pesama i mnogo je voleo umetnost!

Darko Trifunović- institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost govorio je o svom stricu velikom umetniku Dušku Trifunoviću.

- Duško Trifunović je bio srpski pesnik i televizijski urednik. Mediji su stalno pisali kako je bio siromašan. Njemu bogatsvo i nije bilo bitno živeo je od svojih pesama i voleo je umetnost.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR ŠAPIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Ukoliko ojačamo ekonomiju i infrastrukturu Srbija će moći da stane u red razvijenih zemalja!

- On je zaslužan za pojavu rok scene u Sarajevu. Napisao je preko trista stotina pesama, ali nikada nijednu svoju pesmu nije naplatio. Pesnik kada napiše pesmu ona je u knjizi, a tek kada je neko ispeva to je posebna stvar.

- Arsena Dedića je doživljavao kao brata. Govorio je blago Dediću i Balaševiću, jer mogu svoje pesme i da ispevaju.

PROČITAJTE JOŠGORAN VESIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": U Beogradu vakcinacija napreduje mnogo bolje nego u čitavoj Srbiji!

- Voleo je ulogu pesnika. Bio je boemski čovek. Voleo je dobro vino, kao svaki pesnik. Bio je običan čovek, nije se vezivao za materijalni svet bio je pravi umetnik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar