6°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

IMUNIZACIJA U PARAĆINU: Zadovoljavajući odziv za treću dozu vakcine

Golden Rose ad

U Paraćinu je prvu dozu vakcine protiv kovida primilo tek nešto više od 44 odsto građana, što je svakako malo, kaže dr Ivana Marjanović, koordinatorka za vakcinaciju u toj opštini, koja je ponovo pozvala sugrađane da dođu i vakcinišu se, jer je to, pored nošenja maske i držanja fizičke udaljenosti, jedina prava mera u suzbijanju kovid-infekcije.

Po rečima dr Marjanović, odziv sugrađana za treću dozu je solidan, ali za prvu nije zadovoljavajući.

PROČITAJTE JOŠ: RATKO VUKIĆEVIĆ U "POSLE RUČKA": Jedini način da opstanu mali proizvođači na tržištu jeste da se udruže!

 Dnevno se na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja aplikuje 20 do 30 prvih doza, što je nedovoljno, jer je epidemiološka situacija veoma nepovoljna kako u Srbiji, tako i u paraćinskoj opštini.

Prema poslednjim podacima, prvu dozu neke od raspoloživih vakcina primila su 18.302 građana, kompletno sa dve doze imunizovane su 17.552 osobe, dok je treću dozu dosad primilo 2.198 Paraćinaca.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK VUČIĆ O DUDI IVKOVIĆU: Bio je veliki gospodin, beogradski mangup, držao je uvek do sebe, ali i do drugih! (FOTO)

Vakcinalni punkt u Paraćinu radi svakodnevno osim nedeljom, a za prvu i treću dozu građani dolaze bez zakazivanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

VUČIĆ POVODOM PLANA OTVARANJA NOVE FABRIKE: Ovo je život za novo Valjevo, život za ceo Kolubarski okrug!

SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO"-Moskva traži poštovanje rezolucije 1244! Ponašanje Prištine prešlo crvene linije! Ubistva koja potresaju Srbiju!

NEVAKCINISANI ISPOD 50 GODINA NAJTEŽI PACIJENTI: Iz ove starosne grupe najmanje vakcinisanih i najteže kliničke slike

DRŽAVA POMAŽE: Više od 15,600 kilograma hrane za najugroženije!

PLJUŠTE KAZNE: Zbog NEPOŠTOVANJA KOVID MERA novčano kažnjeni TRŽNI CENTRI

BUDI HUMAN: Pomozimo Nikoli Boškoviću!

Golden Rose ad