Izvor: Tanjug
21.09.2021 u 10:42
0

LAKO I JEDNOSTAVNO: Prijava za vakcinaciju preko portala e-uprava

 Preko portala e-uprava građani se mogu jednostavno prijaviti za vakcinaciju protiv sezonskog gripa koja će početi 15. oktobra, izjavio je danas direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U UŽICU: Hospitalizovano je 187 kovid pacijenata!

„Nema potrebe da građani budu registrovani na portalu, što znači da za starije ukućane prijavu interesovanja sa osnovnim podacima za vakcinaciju mogu da pošalju i njihovi mlađi ukućani“, rekao je Jovanović.

Dodao je da u osnovne podatke spadaju ime i prezime, JMBG, imejl adresa ili mobnilni telefon zainteresovanog ili nekog ukućanina.

Jovanović je naveo da se u formular na portalu euprave unose i podaci o tome na kojoj opštini bi građanin da se vakciniše, da li imaj neko od specifičnih oboljenja i da li je potrebno da terenska ekipa za vakcinaciju, ukoliko ne može da izađe iz kuće.

VAŽNO: PUKOVNIK LJUBINKO ĐUROVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija ima obavezu da zaštiti građane Kosova i Metohije!

„Građani odmah dobiju imejl ili SMS poruku sa potvrdom prijave, a kada vakcinacija počne 15. oktobra slaćemo na isti način poruke gde i kada mogu da se vakcinišu. Vakcina ima dovoljno, a prioritetne grupe su stariji do 60 godina i oni sa hroničnim oboljenima, truidnice i zaposleni u centrima za socijalni rad“, najavio je Jovanović.

Naglasio je da će vaklcinacija protiv sezonskog gripa biti obavljenja na punktovima za vakcinisanje protiv kovida.

„Cilj je da i na ovaj način, sa ovom vakcinom podignemo kolektivni imunitet i ne dozvolimo da se sudare kovid i sezondski grip. Ovim se želi i da se izbegne izlaganje građana zaražavanju dok stoje u redovima u domovima zdravlja, već da mogu da dođu direktno na vakcinaciju kada im je zakazana. Na taj način ćemo organizovati i sve buduće vakcinacije“, naglasio je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: Preminuli glumac Džon Čalis popularni Bojsi iz „Mućki“, dobiće ulicu u Beogradu

Dodao je da je treću dozu protiv kovida do sada u Srbiji primilo sgotovo 450.000 građana, i pozvao sve koji su dobili poruku da mogu da prime treću dozu, odmah odu do najbližeg doma zdravlja i obave vakcinaciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter