6°C

Beograd

Photo: Grad Vršac

Izvor: Novosti

VRŠAC SIJA LJUBIČASTO: Grad obeležio Svetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti

Osvetljivanje Gradske kuće i zgrade Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" ljubičastom bojom, sinoć je u Vršcu obeležen Svetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti.

Ne čudi što je baš taj grad na simboličan način pružio podršku svima koji boluju od ovog vida demencije i njihovim porodicama, jer se upravo u sklopu pomenute bolnice nalazi jedini Centar za lečenje Alchajmerove bolesti u regionu.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN VESIĆ NA SVETOJ GORI: Srbija stoji iza Hilandara i SPC! (FOTO)

Izgradnju potpuno novog objekta finansirala je EU, zahvaljujući prekograničnoj saradnji sa Rumunijom i velikoj podršci Pokrajine i lokalne samouprave. Otvoren je ovog leta, a jedinstveno je to što su pacijentu u njemu trajno zbrinuti.

Kapacitet objekta je 30 postelja i sve su već popunjene. Posebno obučeno medicinsko osoblje pacijentima pruža najsavremeniju negu, što im omogućava da dostojno prožive ostatak života, dok je porodici skinut veliki teret, jer je briga o dementnim pacijentima veoma složen proces.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar