6°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Kurir

RUŽIĆ O STRAVIČNOM NASILJU U MALOJ KRSNI: Svaki vid nasilja je nedopustiv, posebno vršnjačko!

Golden Rose ad

Majka devojčice S. D. prijavila je slučaj inspekciji i rukovodstvu škole, koje je slučaj dalje prijavilo Ministarstvu prosvete.

Vršnjačko nasilje koje se dogodilo u osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Maloj Krsni potresao je Srbiju. Trinaestogodišnja devojčica zadobila je ozbiljne fizičke i psihičke traume, uključujući i iščašenje vilične kosti, zbog čega sada mora da jede na slamčicu, kada su je prošle nedelje pretukle dve devojčice koje pohađaju osmi razred.

PROČITAJTE JOŠ: DODIK POZVAO GRAĐANE SRPSKE DA SHVATE OZBILJNOST SITUACIJE!

Dete je takođe ima i ozbiljne traume od batina koje je dobila. Njena majka S. D. prijavila je slučaj inspekciji i rukovodstvu škole, koje je slučaj dalje prijavilo Ministarstvu prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da je upućen u slučaj vršnjačkog nasilja u Maloj Krsni i da ministarstvo prati taj slučaj.

- Škola je obavestila ministarstvo i službe ministarstva s velikom pažnjom prate slučaj i postupanje škole. Prema prvim informacijama, škola je reagovala u skladu sa svim procedurama, ali nama u ministarstvu su važniji efekti i rezultati tih procedura. Svaki vid nasilja je nedopustiv, posebno vršnjačko, i zato je važno da sve službe adekvatno reaguju - rekao je Ružić.

Prema saznanjima ,ovim slučajem se, pored škole i Ministarstva prosvete, bavi i Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom, a uključen je i Centar za socijalni rad.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

VUČIĆ POVODOM PLANA OTVARANJA NOVE FABRIKE: Ovo je život za novo Valjevo, život za ceo Kolubarski okrug!

SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO"-Moskva traži poštovanje rezolucije 1244! Ponašanje Prištine prešlo crvene linije! Ubistva koja potresaju Srbiju!

NEVAKCINISANI ISPOD 50 GODINA NAJTEŽI PACIJENTI: Iz ove starosne grupe najmanje vakcinisanih i najteže kliničke slike

DRŽAVA POMAŽE: Više od 15,600 kilograma hrane za najugroženije!

PLJUŠTE KAZNE: Zbog NEPOŠTOVANJA KOVID MERA novčano kažnjeni TRŽNI CENTRI

BUDI HUMAN: Pomozimo Nikoli Boškoviću!

Golden Rose ad