-2°C

Beograd

Photo: dztrstenik.rs

Izvor: Telegraf

REKLI DA ĆE SE SAMI IZLEČITI: Bračni par iz Trstenika zaražen koronom odbio bolničko lečenje, oboje preminuli

- Rekli su da će se samo izlečiti - navela je doktorka Doma zdravlja u Trsteniku.

Stariji bračni par iz Trstenika preminuo je od posledica korona virusa, nakon što su supružnici odbili bolničko lečenje posle pregleda u kovid ambulanti u ovom gradu.

Kako je ispričala dr Ivana Mijajlović, lekarka u kovid ambulanti Doma zdravlja u Trsteniku, njih je u ovu zdravstvenu ustanovu doveo sin.

- Rekli su da će se sami izlečiti. Čak je njihov sin rekao kako će on da ih oporavi kada im spremi pečeno prase. Ali, sutradan im se stanje naglo pogoršalo i odmah su hospitalizovani. Nažalost, oboje su preminuli u kovid bolnici - kaže  dr Mijajlović.

PROČITAJTE JOŠ:  UVEDENE KOVID PROPUSNICE: Medicinski fakultet u Beogradu uveo nove uslove za prisustvovanje nastavi

Kako dodaje, veliki je broj građana koji ne žele da se jave lekarima kada dobiju simptome koronavirusa. A onda, kada dođu, često bude kasno.

Neozbiljno shvataju situaciju. A populacija onih koje sve to olako shvataju je šarenolika. Ima i mladih, ali najviše je starijih osoba. Vrlo često se dešava da prođe i 10 do 12 dana pre nego što se jave u kovid ambulantu. Uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama - kaže ova doktorka.

Lekarka iz Trstenika je konstatovala da ima i sve više mlađih osoba koji imaju težu kliničku sliku. I da čak i pored toga, i dalje ne veruju da imaju koronu.

- Mnogi se okreću alternativnim lečenjima. Piju lekove koje veterinari prepisuju za lečenje životinja. Misle da će tako da se izleče. A kada im pomenete da je vakcina jedino rešenje, onda odgovaraju da im ne pada na pamet da to učine. Jednostavno, dosta je onih koji ne veruju ni u kovid 19 ni u vakcinu - objašnjava dr Mijajlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad