32°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ na otvaranju smeštaja "Predah" u Šapcu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kišić Tepavčević danas je u Šapcu prisustvovala otvaranju nove usluge socijalne zaštite, smeštaja "Predah", gde je istakla da Ministarstvo podržava sve aktivnosti lokalnih samouprava koje su usmerene ka jačanju sistema socijalne zaštite.

Ministarka je naglasila da je grad Šabac primer dobre prakse, i da je licencirao 12 usluga socijalne zaštite, kao i da je značajan deo svojih aktivnosti sumerio ka poboljšanju usluga. 

PROČITAJTE JOŠ:  TENZIJE NA JARINJU: Uklonjen transparent ZSO, ali ROSU se ne povlači!

-Nadamo se da će u ovoj ustanovi predah da nađu i deca i članovi njihovih porodica i da se osete kao deo velike zajednice, da nisu sami i da imaju podršku i pomoć- rekla je Kisić Tepavčević.

Ona se zahvalila svima koji su učestvovali u uspostavljanju nove usluge socijalne zaštite u Šapcu, koja je, kako je navela, pokazatelj kako zajedničkim radom mogu biti postignuti značajni rezultati.

Ministarka je sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem razgovarala o sistemu socijalne zaštte u Sapcu, kao i uslugama koje ovaj grad pruža.

PROČITAJTE JOŠ: RUŽIĆ VERUJE U ODGOVORNOST NASTAVNIKA I UČENIKA!

Gradonačelnik Pajić je istakao da je socijalna zaštita jedan od prioriteta gradske vlasti i da je grad Šabac veliki partner svima koji žele da ulažu u socijalnu zaštitu.

Prema saopštenju, Ministarsvo je ove godine lokalnim samoupravama finansiralo 556 miliona dinara za usluge socijalne zaštite, a Šapcu 12,5 miliona dinara.

-Ministarstvo kroz namenske transfere usmerava finansijsku pomoć u jedinice lokalne samouprave, koje imaju najbolji uvid kako i gde treba pomoći. Nadamo se da će ova pomoć u narednom vremenskom periodu da bude veća, da svi zajedno radimo na jačanju sistema socijalne zaštite- navela je Kisić Tepavčević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar