20°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

IZ "ŽITA SRBIJE" PORUČUJU: Imamo kukuruza više nego dovoljno! TELEMASTER NA TV HAPPY!

Žetva kukuruza je u toku. Nekoliko puta je prekidana zbog padavinaZa "Telemaster", direktorka udruženja Žita Srbije, Sunčica Savović kaže:

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ I ŠMIT SE IZJASNILI O SITUACIJI U REGIONU!

- Prinosi neće biti ispod 5,9 tona po hektaru. Malo deluje deprimirajuće što je prinos kukuruza manji nego prošle godine. Manji je za 25%, ali prošla godina je bila rekordna. Vremenski uslovi su uticali na razlike u prinosima čak i okviru njiva u istom ataru. Sa rodom od 6 miliona tona kukuruza, ostaće nam oko milion i šesto hiljada tona za izvoz. Imaćemo više nego dovoljno. Za naše tržište mi trošimo oko 4 miliona. 

PROČITAJTE JOŠ: Premijerka Srbije u Mostaru: NESTVARNO I PRELEPO! (FOTO)

Kada je reč o pšenici, Savović je dodala:

-Ona je ostala u zapećku ove godine, ali je zabeležila rekordan rod. Na raspaloganju ima za izvoz i to će biti novi rekord. Otvoreno je tržište u Egiptu za pšenicu , tržište Kine je otvoreno za kukuruz.  U vezi sa kukuruzom se očekuje rekordna proizvodnja u svetu, ali sa pšenicom nije tako spektakarna situacija kao što je sa kukuruzom. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar