26°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

"OVO JE VELIKA POBEDA NAŠE DIPLOMATIJE", istakao je za Telemaster (TV HAPPY) Dejan Miletić!

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra na Sastanku na visokom nivou, posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja na Beogradskom sajmu. Koliki je to značaj za Srbiju, kazao nam je gost Telemastera  Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije:

-Ovo je praznik diplomatije ovih dana i svi bi trebalo da budemo ponosni. Nije lako okupiti toliko delegacija. Izuzetna je to čast pogotovo u ova vremena za Srbiju. Ovo je i jedno sećanje na osnivanje Pokreta Nesvrstanih. Osim toga postoji i Biznis forum i Sajam naoružanja. Ovo je velika prilika za Srbiju. Imajmo u vidu da se događa i nova podela u svetu , a Srbija dobija novu ulogu. Ona na neki način vodi nezavisnu politiku.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić sutra na skupu povodom godišnjice nesvrstanih!

Kada je reč o Rusiji, Dejan je rekao:

-Rusija gleda da izgradi svoju novu poziciju. Traži partnere u zemljama Trećeg sveta. Ona traži šanse za bilateralne odnose sa tim zemljama. A, sada je u ulozi posmatrača.  Važno je naznačiti da naši odnosi sa Azerbejdžanom su doveli do toga da skup bude u Beogradu. Ali, i u ovim zemljama postoje sukobi. Pokret Nesvrstanih može dobri da funkcioniše u perpspektivi, i zato verujem da će Srbija imati ulogu stabilizatora. Ideja o ovom pokretu nije mrtva iako se mi nje sećamo sa nostalgijom. Mnogo je đaka širom Afrike koji su na pozicijama i to je jako dobro. Mi ovo vidimo kao dobru šansu za jačanje našeg uticaja. 

PROČITAJTE JOŠ: SUSRET SA PREDSTAVNIKOM PALESTINE: Vučić razgovaro sa Riadom al Malikijem (FOTO)

Miletić je dodao:

-Ovo je pobeda naše diplomatije i očekujem da ćemo imati velike koristi imati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar