-2°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Kurir

POČELA VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA

Vakcinisanje protiv sezonskog gripa u Loznici počelo je juče, potvrđeno je iz Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’. Stiglo je 4.500 doza vakcina, a interesovanje građana za sada je veliko, kažu iz ustanove.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTRI VULIN I PINTER: Zajedničke patrole štite i Srbiju i Mađarsku

Vakcina se može primiti na vakcinalnom punktu lozničkog Doma zdravlja radnim danima, od 8 do 14 časova, kao i u zdravstvenim stanicama i ambulantama van grada. Namenjene su za imunizaciju svih, a posebno je važno da se vakcinišu osobe sa hroničnim bolestima kao i one koje boluju od udruženih oboljenja. Vakcina protiv gripa može se dati istovremeno sa vakcinom protiv kovida - 19, pri čemu se vakcine daju u različite ruke. Najefikasnija mera prevencije protiv gripa je upravo vakcinacija, podsećaju iz ove ustanove.

PROČITAJTE JOŠ: Radojičić: Kliničke slike kod zaražene dece teže nego ranije

Prošle godine vakcinacija protiv gripa počela je četrnaest dana ranije, a stiglo je 4.370 doza vakcina koje su za sve građane bile besplatne. Podsetimo pretrošle godine vakcinisanje je u Loznici počelo 15. oktobra, a svih 3.630 doza vakcina, koliko je stiglo u prvi mah, protiv sezonskog gripa potrošeno je za nepunih mesec dana pa su bile tražene dodatne količine.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad