2°C

Beograd

Photo: Printscreen/spasimohranu.rs

Izvor: Tanjug

DRŽAVA POMAŽE: Više od 15,600 kilograma hrane za najugroženije!

Paketi sa najosnovnijom prehrambenim proizvodima ukupne težine oko 15.600 kilograma biće dodeljeni najugroženijim građanima širom Srbije povodom današnjeg obeležavanja Svetskog dana hrane.

Kako je saopšteno iz Fondacije Ana i Vlade Divac, od 29. septembra, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ kao i za Nacionalni dan davanja - 9. oktobra, Koalicija dobročinstva uspela da sakupi do sada donacije u novcu i hrani vrednosti od preko 9,9 miliona dinara, što je oko 42.642 kilograma osnovnih namirnica za ugrožene, od čega će 15.600 kilograma biti distribuirano danas.

PROČITAJTE JOŠ: PLJUŠTE KAZNE: Zbog NEPOŠTOVANJA KOVID MERA novčano kažnjeni TRŽNI CENTRI

Takođe, najavljeno je da se ovog vikenda obeležava se Svetski dan hrane tradicionalnom akcijom prikupljanja donacija hrane u 68 odabranih Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica širom Srbije, koja je ove godine podržana kroz kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost".

Akcija je počela 15.oktobra u 15 časova i trajaće do 17. oktobra u 15 časova, a svi građani mogu da doniraju prehrambene proizvode u ovim radnjama.

U projektu učestvuju 24 humanitarne organizacije iz 10 gradova Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: BUDI HUMAN: Pomozimo Nikoli Boškoviću!

Kako bi pomogle siromašnima u Srbiji mnoge kompanije iz privatnog sektora organizovale su akcije u kojima su donirale novac i proizvode prehrambene industrije, koje će Koalicija, uz pomoć partnerskih organizacija Crvenog krsta Srbije, Banke hrane Beograd, Federacije banaka hrane, Fondacije SOS dečija sela Srbija, Fondacije Humano srce Šapca i ADRA, distibuirati najugroženijima širom zemlje.

Prilike za doniranje, piše u saopštenju, su otvorene u narednih mesec dana do 15. novembra, do kada traje kampanja „Spasimo hranu, spasimo humanost“, a sve kompanije i pojedinci koji su zainteresovani da se priključe mogu da posete veb sajt ''''spasimohranu.rs''''.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Kampanja "Spasimo hranu, spasimo humanost“ i Nacionalni dan davanja se realizuju u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo, na čelu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije, navedeno je u saopštenju.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad