Izvor: tanjug
20.10.2021 u 20:10
0

Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije

 U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku realizuje se višednevna obuka lica iz rezervnog sastava Vojske Srbije za različite vojnoevidencione specijalnosti.

Skoro 300 rezervista pešadijskih, artiljerijskih i logističkih specijalnosti osposobljavaju se za kvalitetno i samostalno izvršavanje namenskih zadataka u okviru svojih rodova i službi, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još 180 novozaraženih!

Dodaje se da se u jedinicama Kopnene vojske lica iz rezervnog sastava obučavaju za borbenu upotrebu samohodnih višecevnih lansera raketa 128mm M-77 „oganj“ i uvežbavaju taktičke radnje i postupke u okviru posluge tog modernizovanog artiljerijskog sistema.

Istovremeno, u jedinicama Komande za obuku realizuje se obuka rezervnog sastava logističkih specijalnosti koji svoja znanja obnavljaju kroz praktičan rad na poslovima iz domena logistike, prevashodno na rekonzervaciji i opravci motornih vozila, medicinskom zbrinjavanju i pripremi hrane.

PROČITAJTE JOŠ: PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Evo kakvo je stanje na graničnim prelazima

Osim osposobljavanja logističkog kadra, realizuje se i obuka rezervnog starešinskog sastava jedne brigade i tri pešadijska bataljona, tokom koje se uvežbava štabni rad u procesu donošenja odluka za organizovanje i izvođenje vojnih operacija, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:TIODOROVIĆ O KOVID PROPUSNICAMA: One su samo uvod u druge mere

Dodaje se da ta planska obuka pre svega ima za cilj da lica iz rezervnog sastava obnove znanja koja su stekla tokom odsluženja vojnog roka, ali i da se upoznaju sa savremenim načelima upotrebe jedinica i obuče za rad sa sredstvima koja se sada nalaze u naoružanju Vojske Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter