3°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

DELEGACIJA U KOJOJ JE VEĆINA ZDRAVSTVENIH RADNIKA IZ 18 ZDRAVSTVENIH USTANOVA IZ SRBIJE JUTROS KRENULA PUT EGIPTA (FOTO)

Golden Rose ad

Jutros je sa aerodroma Nikola Tesla, a u organizaciji Skupštine grada Jagodina, put Egipta odletela delegacija od 144 člana od kojih većinu čine zdravstveni radnici iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije. 

U Hurgadi, u Egiptu, boraviće od 23. do 30. oktobra, lekari i medicinske sestre i medicinski tehničari koji rade u kovid odelenjima ili kovid ambulantama. Ostali deo delegacije, koju predvodi Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina, čine privrednici i novinari.

PROČITAJTE JOŠ: Oštećeno nekoliko spomenika na pravoslavnom groblju u Novom Pazaru

 

Planirano je da naši zdravstveni radnici obiđu jednu od kovid ustanova u Hurgadi . Inače u tom poznatom turističkom letovalištu epidemiološka situacija je među boljima u svetu. 

Grad Jagodina, ove godine je već vodio jednu delegaciju od 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije u aprilu mesecu u Hurgadu. U junu grad Jagodina je vodio 600 zdravstvenih radnika iz 25 zdravstvenih ustanova u Paraliju, u Grčku . 

PROČITAJTE JOŠ: PUTEVU SRBIJE PORUČUJU: Evo kakvo je stanje na graničnim prelazima

Palma je izjavio da je ovo način na koji želi da iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima u borbi za živote naših ljudi i pozvao je još jednom građane da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobedi u borbi protiv virusa. 

I ovo, kao i sva prethodna putovanja, plaćena su isključivo sredstvima od donatora.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad