31°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen, UW Medicine

Izvor: NOVOSTI

LOŠE VESTI SA INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: DEVOJČICA (7) PRIKLJUČENA NA RESPIRATOR

Još jedno dete - devojčica od sedam godina priključena je zbog komplikacija kovid-19 na respirator u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", potvrdio je za medije profesor dr Predrag Minić, pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Sada je na respiratorima u ovoj ustanovi ukupno četvoro dece, a još jedan dečak sa neurološkim problemima je bio intubiran, pa ekstubiran.

- Devojčica koju je kod nas transportovana iz KBC "Dr Dragiša Mišović" ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane dece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem - kaže dr Minić.

PROČITAJTE JOŠ: TEŠKO STANJE U KOVID BOLNICI U NOVOM SADU: Najveći broj pacijenata su nevakcinisani

- Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo.

Prvo troje dece u Srbiji koja su sa kovidom-19 priključena na respiratore su, kako nam je juče potvrdio prof. Minić, sve vreme na ivici života.

- Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gototo nikakvi - kaže prof. Minić.

PROČITAJTE JOŠ: "GOJAZNI TINEJDŽERI U NAJVEĆEM RIZIKU" Doktorka iznela ZABRINJAVAJUĆE podatke: Imaju kliničku sliku odraslih pacijenata

- Ova deca su gotovo već treću nedelju na respiratorima.

- Ima nekih poboljšanja, u parametrima koji se prate, ali to je boljitak, nažalost, samo u brojevima, ne i u stvarnom zdravstvenom stanju te dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar