24°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Informer

KRIZNI ŠTAB TRAŽI NOVE MERE!

Tokom konsultacija koje su dogovorene za danas, članovi medicinskog dela Kriznog štaba  uobličiće zahteve koji će izneti pred ostatak ovog tela, koje bi kako se očekuje trebalo da zaseda do kraja sedmice.

- Trebalo bi hitno da rešavamo ovu katastrofalnu epidemiološku situaciju, po istom modelu kao druge civilizovane zemlje - rečeno je  u medicinskom delu štaba.

PROČITAJTE JOŠ: LOŠE VESTI SA INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: DEVOJČICA (7) PRIKLJUČENA NA RESPIRATOR

-Vakcinisano je tek oko jedan odsto dece, a masovnijom imunizacijom u školskom uzrastu, počev od 12. godine, i sa samo jednom dozom vakcine postigli bismo fantastičan rezultat. To je jedini način da zaštitimo decu, koja sve češće obolevaju od kovida, pa i sa izuzetno teškom kliničkom slikom.

PROČITAJTE JOŠ: U EMISIJI "POSLE RUČKA" NA TV HAPPY: Sve učestalije nasilje nad starim licima!

Medicinski deo štaba, takođe, traži da se da se ograniče  kontakti.

- Kovid propusnice samo u restoranima i to posle 22 sata, ne mogu da poprave situaciju onoliko koliko bi bilo nužno - navodi naš sagovornik iz Štaba. - Mi još od maja insistiramo na uvođenju kovid "pasoša", i verujemo da je svakom jasno da ovako polovično rešenje, ne može da nas dovede do cilja. Nije vreme za okupljanja, ni u 10 ujutru, ni u 22 uveče.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar