26°C

Beograd

Photo: nemackasaradnja.rs

Izvor: Tanjug

Konkurs za pomoć prilikom zapošljavanja ranjivih grupa

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) objavila je konkurs za mala, srednja i velika u okviru programa za obezbeđivanje stručne prakse i zapošljavanje ranjivih grupa u Srbiji.

Reč je o konkursu "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji", a prijave ne konkurs se mogu poslati do 3. novembra, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: KOVID SERTIFIKATI: Od večeras novčano kažnjavanje!  

Program organizuje GIZ u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i uz stručnu podršku GFA consulting group.

Program ima za cilj da pruži podršku korisnicima za bolje pozicioniranje na tržištu rada, kroz kratkoročne i dugoročne, formalne i neformalne obuke, pomoću kojih im se povećavaju šanse za zaposlenje, a podrazumeva saradnju sa preduzećima i kompanijama kojima je potrebna podrška u regrutaciji, selekciji, obukama i zapošljavanju pripadnika marginalizovanih grupa. 

Program okuplja preduzetnike i mala, srednja i velika preduzeća koji zapošljavanjem žele da pruže podršku marginalizovanim grupama da unaprede svoja znanja i veštine, bolje se pozicioniraju na tržištu rada i povećaju zapošljivost. 

PROČITAJTE JOŠ: Novih 5.908 slučajeva korona virusa, 62 osobe preminule  

U saradnji sa privatnim sektorom, organizuju se specijalizovane prakse i obuke za potrebe poslodavaca, a jedan od elemenata programa je saradnja sa preduzećima i kompanijama kojima je potrebna podrška u regrutaciji, selekciji, obukama i zapošljavanju pripadnika marginalizovanih grupa.

Deo programa koji je fokusiran na unapređenje zapošljivosti i zapošljavanje marginalizovanih grupa i realizuje ga GFA konsalting grup do sada ima 589 učesnika u obukama i edukacijama, a koje su rezultirale sa više od 300 zaposlenih polaznika, koji pripadaju marginalizovanim grupama, kao što su Romi, povratnici iz drugih zemalja, žene, mladi, dugoročno nezaposleni, osobe starije od 50 godina, osobe sa invaliditetom, osobe koje žive u ruralnim područjima i drugi. 

Kompanije koje budu učestvovale u programu mogu da očekuju kofinansiranje dela troškova obuke i nadoknada, kao i podršku pri regrutaciji i selekciji kandidata i  mentorsku podršku tokom obuke i saradnje sa GIZ-om. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar