Izvor: Tanjug,Happy BSC
27.10.2021 u 20:39
0

SRPSKA ZASTAVA U CENTRU MENHETNA: Spot o vezama Srbije i SAD svaka tri minuta na Tajms skveru (VIDEO)

Promotivni  video-spot koji oslikava veze Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, kreiran povodom velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa biće prikazivan danas tokom celog dana u srcu Menhetna, na jednom od čuvenih velikih video ekrana na Tajms skveru.

PROČITAJTE JOŠ: Kineski ministar spoljnih poslova sastao se sa Anom Brnabić, susret sa Vučićem najavljen za sutra

Spot u trajanju od 16 sekundi u kojem je akcenat na Marini Abramović, jednoj od najznačajnijih umetnika današnjice, koja živi u NJujorku, a čiji je samo jedan performans u čuvenom Muzeju moderne umetnosti – MoMA videlo više od 750.000 ljudi, biće prikazivan svaka tri minuta od podne do ponoći na Tamjs skveru, koga godišnje poseti najmanje 50 miliona turista zbog čega ga nazivaju i raskrsnicom sveta.

Ambasador Marko Đurić večeras će u NJujorku u čast Marine Abramović i velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa Beograda i Vašingtona organizovati prijem, na kome će joj uručiti zlatnu medalju za zasluge.

– Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne zasluge i rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa – naglasio je Đurić.

Skupu će priustvovati i veliki broj visokih zvaničnika američke administracije, što, kako je ambasador rekao, predstavlja posebnu čast za Srbiju kao i samo prikazivanje promotivnog video spota na Tajms Skveru.

Kao važna spona između Beograda i NJujorka u tom spotu, koji će biti prikazivan na jednom od dva naveća bilborda na Tajms skveru, i to na uglu Brodveja i 43. ulice, uz poziv svima da posete Srbiju, pripalo je i nacionalnom avio-prevozniku Er Srbiji.

Obeležavanje jubileja u NJujorku biće najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Đurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD.

Centralna proslava velikog jubileja u znak sećana na 1881. Godinu kada su uspostavljeni diplomatski odnosi dveju zemalja potpisivanjem dva sporazuma biće organizovana u Vašingtonu u decembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki državni sekretar Entoni Blinken prošle nedelje razmenili su čestitke povodom 140 godina od potpisivanja Trgovačkog ugovora i Konzularne konvencije između Srbije i SAD.

PROČITAJTE JOŠ: U EMISIJI „POSLE RUČKA“ O NOVOM PLANU ALBANACA ZA KIM: Kurti se igra vatrom, stavlja svoje sitne interese iznad regionalne stabilnosti!

Povodom jubileja Blinken je naveo da su SAD srećne zbog obeležavana 140 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom.

– Naša dva naroda imaju zajedničku istoriju bogatu prijateljstvom i dubokim kulturnim vezama. Radujemo se izgradnji još jačeg partnerstva u narednih 140 godina – naveo je Blinken.

Pedsednik Srbije podsetio je da su zvanični diplomatski odnosi počeli potpisivanjem Trgovačkog ugovora i Konzularne konvencije.

– Vrednosti koje smo tada delili čvrsto nas vezuju i sada, nadahnjujući nas da radimo još bliže – rekao je Vučić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter