Izvor: HappyBSC
17.11.2021 u 13:47
0

U EMISIJI „SAVETNIK“: Bol ne smemo da trpimo!

U današnjoj emisiji “Savetnik” dr Andrijana Marić specijalista anesteziologije, reanimacije, intenzivne terapije i subspecijalista medicine bola istakla je da je bol nešto sa čime ne bi trebali da živimo i što ne bi trebalo da trpimo:  

-Veliki broj bolesnika pati od neke vrste boli koja je povezana sa emotivnom patnjom što predstavlja značajan problem svuda u svetu. Postoje razne vrste bola i svaka nelečena akutna bol prelazi u hronično bolno stanje. To nije samo simptom koji može da se otkloni, nego je bolest koja mora da se leči. Kratkotrajni bol se može lečiti, a svaki bol koji traje duže od tri meseca je akutni i predstavlja bolest – objasnila je Marić.

PROČITAJTE JOŠ: POMOĆ ZA 25.000 MALIH BIZNISA: Pokrenuta Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko plaćanje

Marić je naglasila da se degenerativne promene ne mogu popraviti i da je jedino rešenje operacija, kao i da je poenta da se obezbedi kvalitetan način života.  

Ona se osvrnula i na lečenje akupunkturom koje je staro 3.000 godina i istakla da kombinacija te metode i fizikalne terapije daje izuzetne rezultate u lečenju bola:  

PROČITAJTE JOŠ: ZORANA MIJHAJLOVIĆ: Više od 200 miliona evra godišnje za povećanje energetske efikasnosti!

-Akupunktura je deo kineske medicine koju je 1979. godine Svetska zdravstvena organizacija priznala kao vid lečenja za oko 50 bolesti, posebno lokomotorne. Ovom metodom poboljšava se mentalni sklop, kao i celokupno stanje organizma – istakla je ona i dodala da akupunktura nema negativne posledice. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter