29°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: HappyBSC

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Beograd će svetleti narandžastom bojom

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava 25. novembra sa ciljem da se podigne svest o prisustvu nasilja nad ženama, da se ukaže koliko je ono blizu svakoga od nas i da zahteva sistemski angažman celog društva, Narodna skupština Republike Srbije, Palata "Albanija”, Most na Adi i fontana na Slaviji svetleće narandžastom bojom koja simbolizuje borbu protiv nasilja nad ženama. 

Grad Beograd odgovorno pristupa ovoj temi kroz kontinuirane zajedničke programe koji se bave tim problemom i aktivnostima na suzbijanju nasilja u porodici, a i ove godine se pridružuje globalnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, čija je zvanična boja narandžasta kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od rodno zasnovanog nasilja. 

Važno je pre svega da se žene koje godinama trpe nasilje u porodici ohrabre da reaguju i da se informišu kako mogu da se zaštite kroz institucije, da saznaju koja su njihova prava i da dobiju podršku od društvene zajednice u celini. 

Savet za rodnu ravnopravnost ima za cilj podsticanje razvojnih aktivnosti u svim aspektima javnog, društvenog i privrednog života promovisanjem javne politike koja doprinosi unapređenju položaja žena i svih diskriminisanih pojedinaca i grupa u lokalnoj zajednici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar