19°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: tanjug

GOJKOVIĆ: Svaka žena ima pravo na život bez zlostavljanja

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković istakla je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, da svaka žena ima pravo na život bez bilo kakvog vida zlostavljanja.

-Danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, posebno moramo istaći da svaka žena u Srbiji mora da ima pravo na život bez fizičkog nasilja i psihičkog zlostavljanja-istakla je Gojković u saopštenju.

Kako navodi, naša je obaveza da se svaki dan borimo protiv nasilja nad ženama, a 25. novembar je prilika da se naglasi da se toj borbi moramo svi priključiti.

-Ovaj dan je prilika da ponovimo i naglasimo da u ovoj borbi moramo svi zajedno učestvovati - država i nadležne institucije na prvom mestu, ali i svi građani i čitavo društvo, kako bismo ohrabrili žrtve da govore o nasilju koje su doživele, kao i da nasilnika prijave- naglasila je Gojković.

Prema njenim rečima, "na svima nama je da žrtvama pružimo podršku da znaju da nisu same u toj borbi, a posebno je značajno da se borimo protiv stigmatizacije žrtava nasilja kojima su neretko izložene".

-Ovom prilikom apelujem i na medije da se sa pažnjom bave tom osetljivom temom, uvek imajući u vidu interes žrtve nasilja- poručila je Gojković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar