-8°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

EVA RAS U EMISIJI "POSLE RUČKA": Na mene je podignuta medijska hajka SAMO ZATO ŠTO SAM STALA NA STRANU SVOG KOLEGE!

U današnjoj emisiji "Posle ručka" gosti su bili novinarka Ljiljana Keković, glumica Eva Ras, Milan Milićević - čovek koji je optužen za nasilje u porodici i psihoterapeut Snežana Repac. Gosti su govorili o kreiranju medijske hajke na glumca Branislava Lečića i uopšteno o ulozi medija kao nezvaničnog sudskog entiteta koji, često bez ikakvih dokaza, utiče na tok suđenja i kreiranje slike o ljudima u javnosti. 

Novinarka Ljiljana Keković je govorila o mogućnostima pojedinaca koji su na udaru medija da se odbrane u takvoj situaciji. 

- Demanti ništa više ne znače u ovoj zemlji već godinama. Medijska presuda se prenosi na javnost i dugo ostaje. Moje novinarsko iskustvo mi govori da uvek iza tako nečega stoji namera da se neko diskredituje. Branislav Lečić je možda bio na meti zbog svog političkog angažmana. - rekla je Keković. 

Eva Ras je objasnila na koji način se kreirala hajka na Branislava Lečića, kao i o njenim pokušajima da pomogne kolegi: 

Sećam se kad je afera sa Lečićem pokrenuta pre 8 meseci, mene je pokojni Lane Gutović pitao da li ćemo da branimo našeg druga. Mi živimo u srbiji gde je Žarko Laušević aboliran od strane zvaničnika, a da li sme da se oslobođen čovek poput Lečića osuđuje javno gore od čoveka koji je počinio ubistvo? - upitala je Eva Ras. 

Milan Milićević, koji je optužen za nasilje u porodici opisao je svoj slučaj: 

Zakon je uvek na strani žena u startu. Mislim da sam prvi profesor u prosveti koji je dobio otkaz zbog ovakvog slučaja. Bio sam profesor fizičkog vaspitanja, a na kraju sam zbog neproverenih navoda završio u zatvoru. Vi kada ste u zatvoru jedini motiv vam je sloboda. Država je zbog lažne prijave uspela da oca četiri deteta koji je spasilac i profesor fizičkog uspela da ga ostavi bez posla, zbog čega sam nakon nekog vremena dobio otkaz i na sezonskom poslu. Sada ne mogu ni dnevnicu da zaradim, a pritom vas država kažnjava sa deset meseci zatvora. Optužen sam za najlakši vid nasilja, to jest verbalni sukob sa bivšom ženom. Niko ne može da veruje da sam zbog toga dobio devet meseci zatvora, a to je sad preinačeno na nanogicu. Ja sam u aprilu dobio zabranu prilaska deci zato što sam rekao da ću da ubijem suprugu i svoja tri deteta što nije istina. Sudija je prihvatila navod moje žene bez toga da proveri i da me pozove da kažem nešto na tu optužbu.

Psihoterapeut Snežana Repac objasnila je psihološki profil manipulatora:

- Neko ko je manipulator mora pre svega da bude veoma inteligentan, jer mora da bude dobar strateg i vešt poznavalac ljudske psihe. Manipulacija koju je vršila pomenuta glumica, kratko je trajala, pa se sada otvorila sasvim druga priča, to jest priča o uzrocima manipulacije. Neko je morao da potroši osam meseci državnih resursa i živaca kako bi se dokazalo da smo mi u poziciji da dođemo do toga da nešto što je neistina stiče ogromnu popularnost. Gospodin Lečić je imao podršku malog broja ljudi, ali značajnih. 

Eva Ras je opisala i medijsku golgotu koju je prošla zbog toga što je stala na stranu svog kolege: 

- Marko Vidojković je završio pravni fakultet i poziva nevinog čoveka da prizna krivicu. Mene su prozvali režimskim đubretom samo zbog toga što sam stala na stranu svog kolege i nisam verovala u navode koji su plasirani u medijima. Ne može da dođe do toga da sud povuče optužbu, pa da je posle vrati zbog toga što mediji kažu drugačije. Lečiću su mogli da otkidaju glavu jer je bio političar. To što su njegove kolege objavile proglas da je predstava otkazana zbog toga što je navodno silovatelj je takođe deo medijske hajke. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad