29°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Od 3. januara na KiM samo uz dokaz o primljene dve doze vakcine

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv korona virusa, koje je u utorak usvojila vlada privremenih prištinskih institucija, prenose mediji. 

Do 3. januara, ulazak na teritoriju KiM dozvojen je osobama koje imaju dokaz o primljene dve doze vakcine ili imaju jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali korona virus.

Nove mere, usvojene na sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa. 

Prema odluci vlade u Prištini javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

- Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da buidu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom - navode iz vlade privremenih prištinskih institucija.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od ponoći do 5:00 casova, dok će ugostiteljski objekti raditi do 23 casa, a predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21:30.

U obrazloženju vlade navodi se da su nove mere uvedene zbog novog omikron soja korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar