Izvor: Happy BSC
03.12.2021 u 16:24
0

U EMISIJI „SAVETNIK“ NA TV HAPPY: Uskoro legalizacija za sve? Advokat odgovorio na sva pitanja u vezi sa nelegalnom gradnjom!

Do problema sa legalizacijom dolazi prvenstveno zbog nelegalne gradnje.

-To je krivično delo gotovo oduvek. Nije se gonilo za to delo, jedino kada građevinska inspekcija izađe na lice mesta i vide da su započeli gradnju bez građevinske dozvole, rekao je gost emisije je advokat Marko Anđelković Slijepčević u emisiji  SAVETNIK na TV HAPPY:

-Neophodno je da vaš objekat bude vidljiv na kameri koja postoji od 2015.godine, na kojoj su svi legalni objekti Srbije. Ako ste na mestu na kojem ne smete da budete, taj objekat će biti uklonjen, rekao je advokat.

Kako je rekao advokat, vrlo je nezahvalno da rušite kuću u kojoj je npr.desetočlana porodica.

-Novim zakonom je stvorena objedinjena procedura gde na jednom mestu možete obezbediti potrebnu dokumentaciju.

-Evo primer, mislim u Hrvatskoj, čovek je hteo da pokrene prehrambenu proizvodnju, i toliko mu je bilo teško, pa je prešao preko puta, u Austriju i za dve nedelje pokrenuo posao, rekao je Anđelković.

Primer: Zgrada je izgrađena pre deset godina, a investitor je nestao. Pokušali su da legalizuju, ali je zgrada na klizištu.

-Moramo da znamo da li se radi o fizičkom ili pravnom licu. Ako je pravno, možda su računi blokirani, i tu ne mogu ništa. I kada bi uspeli da se organizuju, stanari bi morali udruženo da uđu u proces legalizacije, ali ako se utvrdi da su na klizištu, rešenja nema. Njima treba ozbiljna pravna pomoć, objasnio je. Jedan od glavnih faktora: legalizaciju ne možete dobiti ukoliko nije tlo pogodno za gradnju.

-Svaki advokat koji ima licencu ima prava i može da uradi proces legalizacije.

Primer: Problem sa kvadratima koji se ne slažu u ugovorima i iz projekta. Investitor je u međuvremenu preminuo.

-Ako je preminuo, on ima zakonom propisane naslednike, oni nasleđuju prava i obaveze. Oni su dužni to da ispune. Tek ukoliko to ne mogu, adresa su sami stanari. Svaki problem ima rešenje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter