23°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: HappyBSC

VOJISLAV ŠEŠELJ U "VIKEND JUTRO" na TV HAPPY: Cilj protesta izazivanje rusvaja u Srbiji

U današnjoj emisiji “Vikend jutro” o ekologiji kao pokriću za slabljenje Srbije govorio je dr Vojislav Šešelj - lider Srpske radikalne stranke. 

- Ovo nisu ekološki protesti. Cilj najavljenih protesta je izazivanje rusvaja u Srbiji. Razumem ekološke proteste, jer sam u mladosti pisao naučne radove na tu temu i znam koliki je značaj ekologije. Svaki ekološki zahtev sam spreman da podržim ukoliko je racionalan i ne ugrožava normalan život. Ne možemo imati apsolutno čist vazduh. Moramo imati izvesno zagađenje vazduha ili da ostanemo bez svih fabrika - istakao je Šešelj. 

Prema njegovim rečima, Rio Tinto je već otkupio dosta imanja i velike cene platio. 

- Nisam pristalica Rio Tinta. Imajući u vidu iskustva u drugim delovima sveta sa tom multinacionalnom kompanijom, ali sam za neku nemačku ili kinesku firmu koja će poštovati najviši stepen ekološke zaštite koji je poznat u svetu. Kod nas ima dosta jadarita koji sadrži i litijum i borijum. I borijum je veoma vredan. Može da se izveze, vredan je u industriji stakla i proizvodnji veštačkih đubriva. Mi moramo eksploatisati litijum, jer on Srbiji donosi bogatstvo - rekao je on i dodao da pored litijuma treba eksploatisati i bakar, borijum i zlato. 

Šešelj je objasnio da naglo punimo rezerve zlata koje smo ranije kupovali na stranom tržištu, kao i da ga sada kupujemo ovde, a zemlja u kojoj je rudnik ima pravo preče kupovine tako da sada imamo pravo da po najpovoljnijim uslovima otkupimo to zlato od Kineza. 

-  Protesti su dozvoljeni u svim demokratskim državama, ali u centrima gradova, jer je osnovni cilj političkih skupova ne da se okupe istomišljenici već da se privuku novi. Blokirati puteve i mostove niko ne dozvoljava. Nijedan most i vitalne saobraćajnice u Srbiji ne smeju biti blokirane - istakao je on i ocenio da je naš narod mnogo naučio iz iskustva 5. oktobra kada je bio ogorčen. 

Kada je u pitanju obnova najave naoružanja u Srbiji Šešelj je rekao da jedva čeka da stignu “korneti”, specijalno oružje za borbu protiv tenkova i drugih oklopnih vozila i utvrđenja. 

Na pitanje o spekulacijama o ulasku Srbije u NATO Šešelj je istakao da od toga nema ništa i da bi nas to udaljilo od Rusije, kao i da to nikada ne smemo dozvoliti. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar