24°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

OTVARANJE KANCELARIJE MINISTARSTVA ODBRANE RUSIJE U BEOGRADU TREBALO BI DA POTVRDE OBE STRANE, Vlade Radulović na TV HAPPY, "TELEMASTER"

Srbija bi tokom 2022 godine trebalo da kompletira raketni kišobran iznad svoje vazdušne teritorije. Ovakvo naoružanje nije postojalo ni u vreme nekadašnje JNA. Novo naoružanje će obezbediti jaku zaštitu.  Ulogu  nabavke naoružanja  preuzeće kineski sistem. 

Kina i Srbija sarađuju u oblasti naoružanja. 

Gost "Telemastera" na TV HAPPY  Vlade Radulović, vojni komentator rekao je:

-Mi smo napravili veliki iskorak kada je reč o kupovini naoružanja. Prvo govorim o kupovini CH92 borbenih bespillotnih letilica. Ja ne volim da govorim o kupovini platformi nego  Kina pomaže mnogo Srbiji jer u pitanju je prenos znanja i tehnologija. Imali smo mi mnogo problema u proizvodnji naoružanja. Ostaje još da vidimo šta će se dešavati u budućnosti, ovo nije jedini vid saranje.

O Rusiji

-Nastavljamo vojno-tehničku saradnju sa njima,imali smo i programe donacija, kupovina pancira. Tu je i priča i o donaciji oklopnih vozila. Očekujem da se još neke nabavke dese. Kancelarja ministarstva odbrane Rusije biće otvorena u Beogradu uskoro. Mada ne bih to komentarisao jer je ta informacija stara dve godine. Postoje brojne nepoznanice koje ne znamo. Biletarala se ne dogovara preko noći tako da to moraju obe strane da potvrde. 

-Nabavka oružja je kod nas nužda. Voleo bih da naše oružane snage razvijamo zbog nas samih, a ne da bismo se branili ali ne zaboravite da smo mi skoro izašli iz ratova i da je nezgodno područje ovde, dodao je Vlade Radulović, vojni komentator.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar