19°C

Beograd

Photo: spc

Izvor: Happy BSC

Oglasila se SPC povodom provokativne izjave Viole fon Kramon!

Srpska pravoslavna crkva oglasila se nakon izjave Viole fon Kramon.

Kako kažu, primili su mnoštva oštrih protesta i negodovanja povodom jučerašnje objave nemačke političarke Viole fon Kramon, date posle razgovora sa Episkopom diseldorfskim g. Grigorijem, i da u Nemačkoj ne postoji Srpska Pravoslavna Crkva.

- Odgovorni smo da, istine radi, izjavimo: Srpska Pravoslavna Crkva postoji u Nemačkoj, kao deo jedne, nedeljive autokefalne Srpske Patrijašije. Ustav Srpske Pravoslavne Crkve i uredbe važe kao i bilo gde na njenom kanonskom području i na teoritoriji Nemačke, a sva crkveno-jerarhijska tela su obavezna da se po njima upravljaju. Na osnovu Ustava Srpske Pravoslavne Crkve odgovarajuće crkvene vlasti postavljaju i razrešavaju uprave svih tela i organa, a Sveti Arhijerejski Sabor postavlja i, po potrebi, razrešava eparhijskog arhijereja - navodi se u saopštenju informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

Predstavnica evropskog parlamenta je na svom Tviter nalogu objavila da je razgovarala sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem i u prepisci sa korisnicom te platforme iznela i stav da "Srpska pravoslavna crkva ne postoji".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar