Izvor: Happy BSC
07.12.2021 u 17:01
0

Oglasila se SPC povodom provokativne izjave Viole fon Kramon!

Srpska pravoslavna crkva oglasila se nakon izjave Viole fon Kramon.

Kako kažu, primili su mnoštva oštrih protesta i negodovanja povodom jučerašnje objave nemačke političarke Viole fon Kramon, date posle razgovora sa Episkopom diseldorfskim g. Grigorijem, i da u Nemačkoj ne postoji Srpska Pravoslavna Crkva.

– Odgovorni smo da, istine radi, izjavimo: Srpska Pravoslavna Crkva postoji u Nemačkoj, kao deo jedne, nedeljive autokefalne Srpske Patrijašije. Ustav Srpske Pravoslavne Crkve i uredbe važe kao i bilo gde na njenom kanonskom području i na teoritoriji Nemačke, a sva crkveno-jerarhijska tela su obavezna da se po njima upravljaju. Na osnovu Ustava Srpske Pravoslavne Crkve odgovarajuće crkvene vlasti postavljaju i razrešavaju uprave svih tela i organa, a Sveti Arhijerejski Sabor postavlja i, po potrebi, razrešava eparhijskog arhijereja – navodi se u saopštenju informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

Predstavnica evropskog parlamenta je na svom Tviter nalogu objavila da je razgovarala sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem i u prepisci sa korisnicom te platforme iznela i stav da „Srpska pravoslavna crkva ne postoji“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter