28°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: ALO

Pritvorenicima i osuđenicima uplaćena pomoć od 20 evra

Licima lišenim slobode (koaj su u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora) u kazneno-popravnim ustanovama danas je uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, ova lica nisu morala da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Uprava podseća da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprecilo širenje virusa.

Odmah su pokazali i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv korona virusa, tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata, navodi Uprava.

Ukazuje da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći čime su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar