22°C

Beograd

Photo: happy tv

Izvor: tanjug

KRKOBABIĆ: Put sela kreću prvi minibusevi, prevoz besplatan

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabic potpisao je danas sa predsednicima 18 opština i gradova Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva.

"Minibusevi su tu. Obezbedili smo sredstva za njih, a sada je sve na ljudima iz lokalnih samouprava, da njima racionalno gazduju, da ih održavaju, obezbede gorivo i vozača", rekao je Krkobabić nakon potpisivanja ugovora i dodao da je ovo samo prvi korak.

Krkobabić je najavio sveobuhvatan program rešavanja gorućeg problema prevoza za stanovnike sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Prema rečima Krkobabića, u izradi programa će aktivno učestvovati Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i relevantne naučne ustanove.

Ugovore sa Ministarstvom za brigu o selu su danas potpisali predsednici opština i gradova koji su prema kriterijumima javnog konkursa i odluci komisije, na čijem je čelu dekan Saobraćajnog fakulteta Nebojša Bojović, bili najbolje rangirani na konkursu.

Na konkurs je pristigla 81 prijava, a 120 miliona dinara, koliko je iz budžeta odvojeno za ove namene, raspodeljeni su na 18 lokalnih samouprava.

Predsednik komisije Nebojša Bojović je istakao da je Ministarstvo za brigu o selu ovim programom pokazalo da savršeno razume realnost sela Srbije i da podržava one sredine koje ne mogu samostalno da obezbede prevoz.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je istakla da će minibus kupljen ovim sredstvima prevoziti stanovnike svih 39 sela na teritoriji Užica.

U odlučivanju se vodilo računa i o najugroženijim područjima Srbije, pa 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar