Izvor: kosovo online
07.12.2021 u 18:54
0

Podneta prijava zbog isticanja OVK zastave u Severnoj Mitrovici!

Lider Građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević podneo je prijavu protiv NN lica zbog isticanja OVK zastave na jednoj od raskrsnica u mešovitom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici.

Arsenijević je u razgovoru za medije rekao da se na ovaj korak odlučio jer misli da ima elemenata za pokretanje postupka protiv NN lica.

– Danas sam u policijskoj stanici Sever prijavio NN lica koja su postavila OVK zastave u Severnoj Mitrovici, tačnije na raskrsnici u Bošnjačkoj mahali. Smatram da ima osnova za članom 141. stav 1. odnosno izazivanje verske, rasne, nacionalne mržnje i netrpeljivosti između etničkih grupa. Smatram takvo ponašanje nedopustivim jer još uvek postoje sveže rane kod ljudi koji su pretrpeli razne zločine od strane te organizacije koja je i po Međunarodnom sudu pravde proglašena krivom, a Specijalnom sudu u Prištini koji je izmešten u Hagu optužena da je činila zločine nad nealbanskim i srpskim stanovništvom – kaže Arsenijević.

On je mišljenja da takve reakcije mogu dovesti do negativnih reakcija po društvo i pojedinaca drugih zajednica što može da poremeti mir i toleranciju na ovim prostorima.

– Ja se nadam da će policija ovog puta, kao i svi nadležni organi odreagovati, jer ako je ova stvar dopustiva ne znam ni sam kako mogu na to reagovati članovi i pojedinci iz drugih zajednica – zaključio je Arsenijević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter