27°C

Beograd

Photo: insagram/printscreen/anabrnabic

Izvor: tanjug

ČETIRI MEDALJE NA OLIMPIJADI IZ INFORMATIKE: Brnabić čestitala učenicima Matematičke gimnazije

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu, koji su na Balkanskoj olimpijadi iz informatike osvojili četiri medalje.

"Još jedan u nizu izuzetnih uspeha učenika Matematičke gimnazije, koji su na Balkanskoj olimpijadi iz informatike osvojili četiri medalje. Sve čestitke na vrednom radu, pameti i talentu! Srbija se ponosi vama", napisala je Brnabić.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su četiri medalje na 28. Balkanijadi iz informatike koja je održana u sklopu 13. Jesenjeg trunira u Šumenu u Bugarskoj.

Kako je objavljeno na sajtu Matematičke gimnazije, Jovan Bengin osvojio je zlatnu medalju, Mateja Vukelić srebrnu, a Aleksandar Višnjić i Filip Bojković bronzane medalje.

Ukupno je dodeljeno pet zlatnih, šest srebrnih i 10 bronzanih medalja, kao i pet počasnih nagrada.

Na Balkanijadi je učestvovalo ukupno 37 takmičara iz 10 zemalja, a zbog epidemioloških okolnosti i mera, bilo je dozvoljeno da takmičari iz nekih zemalja učestvuju i od kuće.

Takmičari su morali da imaju uključenu kameru i da dozvole snimanje ekrana, kao garanciju protiv varanja.

Reprezentacija Metematičke gimnazije je zadatke radila na Matematičkom fakultetu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar