Izvor: Happy BSC
09.12.2021 u 14:16
0

Agent za nekretnine OTKRIVA U EMISIJI „SAVETNIK“ KADA JE PRAVO VREME ZA PRODAJU VIKENDICA

U današnjoj emisiji „Savetnik“ gost je bio Dušan Mirkulovski-agent za nekretnine, on je razgovarao na temu: Novi vid prevare prilikom kupovine stanova.

Kupovina stana je jedna od najvažnijih odluka koju ćete doneti u životu i zato je veoma važno da se osećate sigurno tokom celog procesa. Tržište nekretnina nije pošteđeno od prevara, pa se dešava da kupci budu prevareni i da kupe stanove u koje posle ne mogu da se usele. Takođe, dešava se da i kupac i vlasnik žele da uspešno završe proces kupoprodaje, a da ne znaju da im nedostaje nešto od neophodne dokumentacije. Do prevara, prilikom kupovine stana, najčešće dolazi s namerom, ali i iz neznanja. Zato je važno da ne kupujete stanove bez stručne pomoći!

-Najbolje je  da se angažuje agencija, u agenciji se angažuje advokat, overvaju se ugovori kod notara, ukoliko notar posumnja u bilo kakav papir, onda se ide utvrđivanje dokumenata , a to radi sud.

Problem sa nekretninama  uglavnom su bile vezane za agente nekretnina, koliko smo danas sigurni da angažujemo pravog agenta koji nas neće odvesti u pogrešan smer?

-Bilo je vreme kad su fabrikovali papire i imali svoje agente koji su to radili, danas toga nema, danas se ide  na dosta provera  potpisa kako bi dobili dozvolu za rad, mnoge službe treba proći.

Da li je „bacanje“ para ukoliko oglašavanje prodaje stana  ne ide preko agencije?

-Može se nekom  desiti, ukoliko promašite cenu ili kupca,  ljudi se boje prevare ukoliko vide da se neko oglašava sam.

Kakvo je stanje  po selima i imanjima, kakve su cena kuća?

Skočile su cene, najviše se profitirala sela i  vikendice  blizu velikih gradova.

Savet ljudima koji imaju vikendice po velikim gradovima, da li je sad pravo vreme za prodaju ili da sačekaju?

Najbolje vreme za prodaju vikendica je proleće, kao i za kuće na selu, rekao je naš gost Mikrulovski.

Koliko je potrebno para da bismo kupili srednju vikendicu  ili kuću na selu?

-Zavisi od okoline, ukoliko je to blizu Beograda, objekti se mogu  naći za oko 40-50 hiljada, sa bazenima, i kućnicama, dvorištima. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter