23°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

Brnabić: Očekivan skok zaraženih, resenje vakcinacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je skok broja zaraženih u Srbiji očekivan i poručila da je jedino rešenje da se građani vakcinišu.

Povodom održane sednice kriznog štaba, Brnabić je podsetila da je odlučeno da se smanji broj dana u samoizolaciji sa 10 na sedam, kao i da će se buster doza vakcine primati nakon tri meseca.

- Danas smo imali prvu sednicu Kriznog štaba u ovoj godini, vidimo da brojke skaču, ništa novo što nismo očekivali. Za sve one koji govore da je to zbog toga što smo slavili Novu godinu, to nije tačno - kazala je premijerka.

Ona je istakla da ljudi koji su potpuno vakcinisani sa sve tri doze vakcine imaju najblaže simptome i objasnila da su kod ovih slučajeva simptomi nešto lakši od sezonskog gripa.

Podsetila je i da je smanjen rok za buster dozu, te da je građani mogu primiti nakon tri meseca od druge doze.

Najavila je da će u utorak biti sastanak na temu polazaka u škole.

Objasnila je da se o polascima u škole razmatra ne zbog korone, već zbog sezonskog gripa.

Brnabić je upozorila da se omikron soj mnogo brzo širi i da je sada važno da nema pritiska na zdravstveni sistem, te poručila da je to moguće samo ako građani pristupe imunizaciji.

Premijerka je kazala i da će naredna sednica Kriznog štaba najverovatnije biti održana sledeće nedelje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar