Izvor: HappyBSC
15.01.2022 u 11:24
0

MINISTAR VULIN ZA HAPPY TV: Beograd je najbezbedniji grad u poslednjih 40 godina!

Ministar policije  Aleksandar Vulin bio je gost jutarnjeg programa na Happy TV.

O bezbednosnim rizicima u Srbiji u 2022. godini, Vulin je rekao: 

-MUP je jedno osetljivo ministratsvo u svakom vremenu, to je jednostavno tako. Verujem da je radom svih pripadnika MUP-a situacija bolja. Danas smo mirniji, sigurniji, stabilnij. Da ništa drugo nismo uradili prošle godine, a  razbili smo ovaj strašan krvoločan klan Belivuk-Miljković i,  godinu dana posle toga nije bilo ni jednog jedinog mafijaškog ubistva. Da li će ga biti? Hoće, jer mafija postoji, ali da li im je teže nego što je bilo, jeste. Više nisu bezbedni i Srbija više nije bezbedno mesto za njih, pogotovo ako su iz inostranstva. To nam se desilo već nekoliko puta. Postoji  način da policija pokaže da neko nije poželjan u Srbiji. 

Ministar Vulin je naglasio da Beograd nikada nije bio bezbedniji grad za život i to u poslednjih 40 godina. 

-To je zasluga čitavog bezbednosnog sistema. Nikada nije bilo rasvetljenih krivičnih dela. Meni je bitno da je zauzdan ulični kriminal. To je borba! Mnogo je bolja situacija, od sredine prošle godine i sve je objedinjeno u jedan upisnik. Važno mi je da policajac zna da nema krupnih i sitnih krivičnih dela, mora da vodi računa kako se svaki građanin oseća. Država je tada uspešna. 

O biometrijskim kamerama i „pametnom“ nadzoru ministar je rekao da je velika greška što nije usvojen jer bi sada omogućio brže rasvetljavanje slučaja nestanka Mateja Periše. 

-Da nismo imali nadzorne kamere u tom delu grada kako bismo dobili informacije u vezi ovog slučaja.  Kako bismo išta rešavali bez kamera? „Pametan“ nadzor bi nam sada dobro došao,  koji bi bio mnogo brži i precizniji. Sve je u interesu bezbednosti građana.  Vremena se menjaju i moramo da pratimo tehnologiju koja mora da bude od koristi. To nam je potrebno da bismo rešavali slučajeve. Zakon je više nego jasan i zna se kako se mogu koristii ti podaci.

O uvođenju isntitucije policajaca u zajednici, tzv. pozornika, ministar je rekao: 

-Ojačali smo instituciju pozornika. 228 policajaca u zajednici je dobilo radna mesta u prestonici. U svakoj godini ćemo to raditi dok svaki kvart u Srbiji ne dobije pozornika. To jeste spona sa narodom. 

-Lako je biti ministar policije kada imate Aleksandra Vučića i imate podršku i zaštitu. On ne pita koliko je potrebno ulaganja za policiju. On čini sve kako bi nam pomogao, povećao plate u policiji. On je pokazao da je čovek koji rešava probleme. Predsednik Vučić je noćna mora svih bezbednjaka jer ne vodi računa o sopstvenoj bezbednosti. On mora da priđe ljudima, da razgovara sa ljudima, da neplanski izađe iz automobila. Mi moramo da učinimo sve da ga zaštitimo. Neprijatelji koje je dobio Vučić vodeći Srbiju, su bogati, moćni i oni kojima ljudski život ne znači ništa. Mi smo razbili klan, oduzeli smo im milione i prekinuli krak kojim se švercuje droga, ali važnije od toga- prekinuli smo regrutovanje naše dece u njihove redove. To je najveći udarac koji smo zadali njima. Mi nismo završili tu borbu. Na nama je da se borimo u svom segmentu i bitna je saradnja sa policijom iz drugih zemalja. Očekujem da će do izbora biti sve više napada na predsednika Vučića. Tamo gde nema politike, počinje ulična borba. Eksponencijalno će narastati napadi. Na nama je da ga zaštitimo!-rekao je Vulin. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter