23°C

Beograd

Photo: Instagram/Porfirije_patrijarh

Izvor: Novosti

PATRIJARH PORFIRIJE DONEO ODLUKU: Zbog epidemije otkazao učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst

Po odluci Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst.

Manifestacija je trebalo da se održi na Krstovdan, 18. januara 2022. godine, na bazenu SC Tašmajdan, a u kojoj je trebalo da učestvuju đaci beogradskih osnovnih škola. 

Sportski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu, koji su nameravali da budu suorganizatori ove manifestacije, takođe su odustali od njene realizacije.

- Međutim, do nas su došle informacije da izvesne nevladine organizacije, koje nemaju strukturnu vezu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, nameravaju da uprkos teškoj epidemiološkoj situacciji, ipak, organizuju ovu manifestaciju. Naglašavamo da za to nemaju blagoslov Crkve, a da roditelji decu šalju na sopstvenu odgovornost - saopšteno je iz Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar