24°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Plaketa opštini Veliko Gradište za dobrovoljno davanje krvi

Opštini Veliko Gradište danas je uručena bronzana plaketa Šampion solidarnosti za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Zimskoj kampanji 2021. godine Instituta za transfuziju Srbije, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Direktorka Instituta Vesna Mijucić je istakla da je Veliko Gradište priznanje dobilo u kampanji u kojoj je učestvovalo 39 gradova i opština, sa oko 4.300 davalaca krvi i dodala i da je pandemija kovida napravila velike teškoće u prikupljanju dovoljnih rezervi krvi, ali i da ohrabruje to što je lane u Srbiji prikupljeno 190 jedinica krvi, što je više nego u 2020. godini.

Mijucić je navela da su građani Velikog Gradišta dali 30 odsto jedinica krvi više nego 2020. i da je taj nivo veći od republičkog proseka.

Zamenik predsednika Opštine Slađan Marković je istakao važnost davalaštva krvi, posebno u teškim vremenima, kao što je sadašnja pandemija i pozvao sve da se priključe kampanji i da daju krv i onda kada to nije potrebno njihovim najbližim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar