27°C

Beograd

Photo: vs.rs

Izvor: vs.rs/HappyBSC portal

VOJSKA SRBIJE: Osnovna obuka budućih podoficira RV i PVO

 U Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u toku je drugi modul osnovne obuke kandidata za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Na obuci se nalaze kandidati koji su ispunili sve uslove konkursa raspisanog u maju prošle godine i koji su uspešno savladali prvi modul obučavanja za poziv podoficira Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U ovom modulu, budući podoficiri Ratnog vazduhoplovstva i PVO usvajaju neophodna vojno-stručna znanja i veštine za pravilno i sigurno komandovanje jedinicama ranga odeljenja, čime stiču uslove za stručno usavršavanje u Centru za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Poslednja faza obuke realizuje se u jedinicama Vojske Srbije, gde se kandidati osposobljavaju za dužnosti tehničara za vazduhoplovne motore, naoružanje i opremu, operatore na radarskim i raketnim sistemima i opšte vazduhoplovne dužnosti.

Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i obuhvata dva osnovna, specijalistički i modul stažiranja. Kandidati koji uspešno savladaju sve module biće promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar