30°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Telegraf

TUGA: Mnogo kuća ovaj vatrogasac je spasio, a sada ostao bez svoje...

Osamdesettrogodišnjem vatrogascu u penziji, Vladanu Janićijeviću iz Donje Vrbave kod Gornjeg Milanovca  u noći 11.januara, izgorela je porodična kuća.

Uništeno je gotovo sve što je ovaj vredni starac sa suprugom Mirjanom sticao skoro pet decenija.

Svoj radni vek, Vladan Janićijević je proveo gaseći požare i spašavajući tuđe domove od plamena. Za 38 godina radnog staža, koristio je samo mesec dana bolovanja i prvi stizao da pomogne gde god da zatreba. Ovoga puta, vatra je bila brža.Ostali su samo zidovi, dok je unutrašnjost kuće potpuno uništena.

- Komšinica je prva videla vatru ujutru kad je krenula na posao. Ona i moj sinovac su pozvali vatrogasce, koji su došli i uradili koliko su mogli.Zahvalio bih se tim ljudima na trudu.Sigurno je to duže tinjalo, pa je onda buknuo plamen. Uzrok požara ne znamo, sumnjam da su instalacije u pitanju - rekao je Vladan.

Za požrtvovanost na poslu, Vladan je,kao najbolji vatrogasac, odlikovan i Ordenom rada. Kaže da su uslovi bili teški,a primanja skromna. Sa suprugom je odgajao dve ćerke, ali se za kuću uvek odvajalo da u starosti imaju gde da dočekaju decu i unučiće.Uprkos godinama, ima želju da još jednom krene iz početka i koliko zdravlje i mogućnosti dozvole,kako je rekao, sa svojim potomcima opet oživi mesto na kome je rođen.

-Nema broja koliko sam kuća spasio i gde nisam ušao prvi, to mi je bila dužnost.Moje nisam stigao da odbranim,ali šta da se radi. Da nam deca budu živa i zdrava, a ovo ćemo polako.Kad očistimo,znaćemo šta i koliko treba.Još jednom hvala svima koji su došli da pomognu kad nam je kuća gorela.Skupilo se oko šezdeset ljudi sigurno-kaže Janićijević.

Vladan sa suprugom, zbog njene bolesti, trenutno boravi u Gornjem Milanovcu, gde su bili i u noći požara,pa, na sreću, niko nije stradao, niti povređen.

Svi koji žele da pomognu Janićijevićima da saniraju štetu, mogu se javiti na broj telefona 063/213136,ili uplatiti sredstva na broj žiro računa 150-9001000570868-72.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar